jamk.fi
22.3.2017

Paikallisten lähiruokatuotteiden saatavuutta parannetaan

Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia käyttämään paikallisia elintarvikkeita. Asian edistämiseksi MTK Keski-Suomi, Osuuskunta Maitosuomi ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke järjestävät yhteistyössä kohtaamispaikan paikallisille ruokaketjun toimijoille ja elintarvikeyrittäjille.

Myyjät ja ostaja kohtaavat lähiruokamiitissä huomenna torstaina 23.3.2017 klo 15.00-17.00 Valiolla, Laukaantie 9 A, Jyväskylä.

Tavoitteena on löytää lisää ratkaisuja lähiruoan saatavuudelle tarjoamalla uusi kanava ja hyllypaikkoja paikallisille tuotteille. Osuuskunta Maitosuomi haluaa arvojensa mukaan vahvistaa toiminta-alueensa elinvoimaisuutta ja on kiinnostunut pilotoimaan lähiruoan tarjontaa Valmakaupassa, ja onnistuessaan monistamaan mallia muihin myymälöihin. Osuuskunta Maitosuomella on Valmakaupat Jyväskylässä ja Seinäjoella. Molemmat myymälät palvelevat maidontuottajakunnan lisäksi myös muita kuluttajia.

Tilaisuuden alustavat toimitusjohtaja Reima Luomala Osuuskunta Maitosuomesta, toiminnanjohtaja Anja Kettunen MTK Keski-Suomesta sekä projektipäällikkö Leena Pölkki JAMKista. Tilaisuudessa paikalliset alkutuottajat, elintarvikejalostajat ja ruokaketjun toimijat pääsevät esittäytymään, esittelemään tuotteitaan ja tutustumaan samalla toisiinsa. Messuille on osallistumassa kymmenkunta yrittäjää.

Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio-yhteistyöhankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Ohjelma

Lisätietoja:
Leena Pölkki, projektipäällikkö, 050 401 1894, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö, Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke

Takaisin