jamk.fi
25.1.2017

Lukuvuosimaksusta huolimatta JAMKin hakijamäärät lähes ennallaan

Hakuaika JAMKin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin päättyi tänään. Haussa olivat englanninkieliset AMK-tutkinnot: sairaanhoitaja, logistiikkainsinööri ja tradenomi. Ensisijaisia hakemuksia tuli JAMKiin noin 543, joista 160 suomalaista. Pääosin loput hakijat tulevat EU:n ulkopuolelta: Nepalista, Nigeriasta ja Ghanasta. Kokonaishakijamäärä viime vuonna oli 701, joista 183 suomalaista.

Eniten hakijoita keräsi päivätoteutuksena järjestettävä International Business-koulutus. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 260 ja aloituspaikkoja 60. Sairaanhoitajia valmistavaan Nursing-tutkinto-ohjelman 40 aloituspaikkaa haki 212. International Logistics-tutkinto-ohjelman 30 aloituspaikkaa haki 71.  

 – Pudotus ei ollut niin suuri kuin oletimme. Kaikkien ohjelmien hakijamäärät odotetusti laskivat hieman, tosin  suomalaisten hakijoiden määrässä ei tapahtunut merkittävää muutosta, opiskelijapalveluiden päällikkö Kristiina Korhonen toteaa.

Hakijamäärien pelättiin laskevan, koska Suomen uusi lukuvuosimaksuja koskeva lainsäädäntö tuli voimaan vuosi sitten. Se velvoittaa yliopistoja ja korkeakouluja perimään lukuvuosimaksuja opiskelijoilta, joilla ei ole Euroopan Unioniin (EU) tai Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvan maan kansalaisuutta ja jotka aloittavat tutkintoon johtavat opintonsa 1.8.2017 jälkeen. Ammattikorkeakoulututkinnoissa maksu on JAMKissa 8000 €/lukuvuosi ja ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa 9000 €/lukuvuosi. 

Nyt haussa olleiden, syksyllä käynnistyvien opintojen laajuus on 210-240 opintopistettä ja opiskelu kestää keskimäärin 3,5 - 4 vuotta. Valintakoekutsuja lähetetään maaliskuun puolivälin tienoilla ja valintakokeet  järjestetään huhtikuussa Jyväskylässä ja maailmalla Finnips-verkoston toimesta.

Yhteishaun seuraava vaihe alkaa 15.3.2017.

Lisätietoja:
Sanna Tyrväinen, hakukoordinaattori, 040 5421 371, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin