jamk.fi
1.9.2017

Keski-Suomen matkailupalvelut kiinnostavat maailmalla

Jämsäläinen Villa Hiidenmäki, Pistoretket Toivakasta ja Perttulan tila Laukaasta saavat ensi viikolla vieraakseen kaksi saksalaista, hollantilaisen sekä sveitsiläisen matkanjärjestäjän. Matkanjärjestäjät tulevat Keski-Suomeen 7.9. sen jälkeen, kun ovat tutustuneet parin päivän ajan Turun saariston tarjontaan.

 – Tiedämme, että ulkomaalaiset matkailijat ovat kiinnostuneita suomalaista elämäntapaa ilmentävistä matkailupalveluista. Kyselyissä on käynyt ilmi, että useimmat ulkomaalaiset haluaisivat tehdä kiertomatkan Suomessa ja osallistua suomalaiseen elämään. Nykyinen tarjonta on tällä hetkellä kuitenkin maailmalla vähäistä ja matkailijalle työlästä löytää, Suomalaisella elämäntavalla maailmalle (SuoMa)-hankkeen asiantuntija ja lehtori Susanna Nuijanmaa kertoo.

Nyt matkanjärjestäjille halutaan tehdä tätä tarjontaa näkyvämmäksi.

 – Vieraat yöpyvät Villa Hiidenmäessä Jämsässä ja tutustuvat Himoksen palveluihin. Torstai-aamupäivällä vieraat siirtyvät bussikuljetuksella Toivakkaan Leinosrantaan aktiviteettien pariin. Pistoretkien Martti Herman Pisto sekä Versona Oy:n Timo Hämäläinen ovat järjestäneet vieraille ohjelmaksi mm. fatbike-pyöräilyä, melontaa, jousiammuntaa sekä retkiuintinäytöksen ja erähenkisen ruokailun. Täällä vieraat pääsevät myös saunomaan. Yöksi majoitutaan Jyväskylän keskustaan Hotelli Verson huoneisiin, Nuijanmaa jatkaa.

Perjantaina 8.9. viimeisen vierailupäivän ohjelmassa puheenvuoron saa Visit Jyväskylän matkailukoordinaattori Johanna Maasola ja aamupäivän aikana siirrytään Perttulan tilalle Laukaaseen. Perttulan tilalla on aitoa maaseudun tunnelmaa sekä 200-vuotinen historia. Tilan erikoisuutena on, että rakennukset lämpiävät biokaasulla ja biokaasun tuotantolaitos sijaitsee tien toisella puolella.

Kutsu matkanjärjestäjille lähetettiin SuoMa-hankkeen toimesta.  Hanketta hallinnoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana toimii Turun ammattikorkeakoulu. Yhteensä hankkeessa on mukana 26  matkailuyritystä,  joista puolet Keski-Suomesta. SuoMa:n tavoitteena on synnyttää yrityksille kumppanuuksia, osaamista, tietoa ja verkostoja sekä alueiden välistä yhteistyötä suomalaiseen elämäntapaan perustuvien tuoteaihioiden luomiseksi kansainvälisille markkinoille. SuoMaa rahoittaa 80 prosentilla EU:n maaseuturahoitus.

Lue lisää

Lisätietoja:
Susanna Nuijanmaa, lehtori, 040 869 0659 sekä Sanna Ojala, projektipäällikkö, 050 412 0491, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Avainsanat

Jaa

Takaisin