jamk.fi
16.2.2017

Korkeakouluopetusta Äänekoskelle tarpeiden mukaan

Äänekoskelle kaavailtavaa korkeakoulutarjontaa rakennetaan osallistamalla kaupunkilaiset ja yritykset alusta lähtien mukaan suunnitteluun.

Äänekosken kaupunki on Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston kanssa käynnistänyt yhteisen koulutushankkeen, joka toisi avointa korkeakouluopetusta Äänekoskelle.

– Elinikäinen oppiminen korostuu entisestään nykyisessä pätkätyön maailmassa. Yhä useampi hankkii täydennyskoulutusta tai vaihtaa kokonaan ammattialaa työllistyäkseen tai edetäkseen uralla. Äänekoskella tarjottavat opinnot ovat myös omiaan lisäämään hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Aktiivinen ja itseään sivistävä kansalainen tuo vireyttä kaupunkiimme, uskoo Äänekosken kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä.

Jyväskylän Yliopiston kehittämispäällikkö Merja Karjalainen muistuttaakin, että avoin korkeakouluopetus sopii kaikille.

– Avoin korkeakouluopetus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat laajentaa tai syventää osaamistaan. Opinnot ovat maksullisia, mutta hinnat ovat kohtuullisia, Karjalainen toteaa.


Koulutusprojektin keskeinen etappi on 22. helmikuuta järjestettävä Uralla eteenpäin –aikuiskoulutusilta. Messumaisessa tapahtumassa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijat ovat paikalla esittelemässä opiskelumahdollisuuksia sekä antamassa henkilökohtaista opintoneuvontaa ja ajatuksia uralla etenemiseen. Tapahtuman tietoiskuissa käsitellään opintojen rahoitusta sekä aikuisopiskelua opiskelijoiden silmin.

Aikuiskoulutusillan tarkoituksena on osaltaan myös kartoittaa tarkemmin kaupunkilaisten koulutustarvetta ja toiveita, ja suunnitella niiden pohjalta Äänekoskelle myöhemmin syksyllä perustettavaa koulutustarjotinta. Koulutustarjottimelle valittaviin opintoihin ja opintojen toteuttamisen tapoihin paneudutaan kaupunkilaisten kanssa 8.3.2017 järjestettävässä työpajassa.

– Haluamme alusta saakka muotoilla koulutustarjottimen sisällöt ja toteutustavat sellaiseksi, mitä äänekoskelaiset toivovat ja tarvitsevat, toteaa suunnittelija Maarit Korva Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Uralla eteenpäin -aikuiskoulutusilta järjestetään Äänekosken kaupungintalolla 22.2. klo 16-19. Tapahtuma on maksuton.

Lue lisää

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija, 040 561 2555, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin