jamk.fi
7.9.2017

Keski-Suomen Maaseutugaala kokoaa maaseudun toimijat juhlimaan yhdessä arvokasta maaseutuamme Saarijärvelle 8.9.

Keski-Suomen Maaseutugaala 2017 järjestetään Kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä perjantaina 8.9.2017 klo 17.30 alkaen. Maaseutugaala on osa Yhdessä - Suomi100 -ohjelmaa.

 – On hienoa, että Keski-Suomen Maaseutugaala on saatu taas toteutumaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Maaseutugaala on maaseutuväen, yrittäjien, kylätoimijoiden ja kaikkien maaseudun ystävien, yhteinen juhla. Maaseutu on monenlaisten mahdollisuuksien paikka, jonka toimijat ansaitsevat pienen virkistyshetken oman juhlan muodossa, iloitsee Keski-Suomen ELY-keskuksen maaseutuyksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen.

Tilaisuus käynnistyy perinteiseen tapaan hankkeisiin ja yhteistyökumppaneihin tutustumisella. Klo 19.00 alkaen ohjelmassa on lähiruokaan pohjautuva juhlapäivällinen, puheita, laulua, maatalouden parhaiden käytänteiden ja maistuvimman maaseutuyrityksen palkitsemisia sekä Keski-Suomen Vuoden kylän julkistaminen. Ilta päätetään tansseihin Tommi Soidinmäen ja Vastakaiku-orkesterin tahdittamana. Tilaisuuden avaa Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Pasi Patrikainen ja muina puhujina kuullaan ELYn maaseutuyksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläistä ja Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusasta.

Juhlapäivällinen jälkiruokineen on koottu perinteisesti paikallisten tuottajien ja yritysten raaka-aineista ja tuotteista. Tarjolla on lähiruokaa ja kauden herkkuja pelloilta, metsistä ja järvistä - leipää, juureksia, vihanneksia, yrttejä, kalaa, lihaa ja marjoja.

 – Yhdessä nautittava keskisuomalainen lähiruoka on myös juhlan arvoinen asia, jatkaa Mehto-Hämäläinen.

Maaseutugaala järjestetään nyt viidettä kertaa. Aiemmat gaalat on vietetty Jyväskylässä vuonna 2010, Äänekoskella 2011, Jämsässä 2012 ja Karstulassa 2013.

Maaseutugaala järjestetään Tarvaalan 150-vuotisjuhlan yhteydessä. Seudullista satoa -lähiruokatorin lisäksi käydään myös paikallisten vaikuttajien kokkauskilpailu lauantaina 9.9. klo 14.45 alkaen. Kisaa käydään rennossa hengessä, mutta tärkeän asian puolesta: Lähiruokaa meille kaikille.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumiin.

Tilaisuudesta vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -yhteistyöhanke yhteistyökumppaneidensa tuella. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Lue lisää

Lisätietoja:
Leena Pölkki, projektipäällikkö, 050 401 1894, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Takaisin