jamk.fi
14.9.2017

Keski-Suomen lähiruokarintamalla jälleen vauhdikas viikonloppu

Lauantaina ja sunnuntaina 16.-17.9. on mahdollista hankkia tuoreita, paikallisia tuotteita Wemmi - Ween Maan Wiljaa -kala- ja syysmarkkinoilta Jyväskylän Lutakossa. Samassa yhteydessä järjestetään Käsintehty ruoka-kilpailu artesaanimaisesti lähiruokaelintarvikkeita valmistaville yrityksille ja heidän tuotteilleen.

Toista kertaa järjestettävässä kisassa haetaan laadukkaita, innovatiivisia ja omaperäisiä sekä kuluttajalähtöisiä tuotteita. Kilpailun päätuomarina toimii Keski-Suomen keittiömestareista opetusneuvos Martti Lehtinen, muu raati edustaa kauppa-, elintarvike-, mainostoimisto- ja media-aloja sekä kuluttajia. Kisaan osallistuvat tuotteet arvioidaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiloissa Dynamolla (Piippukatu 2) klo 10-12 ja tulokset julkaistaan Wemmi-tapahtumassa klo 13.30. Kilpailun järjestelyistä vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio-yhteistyöhanke.

Lauantaina pääsee ruoan juurille ja tekemään lähiruokahankintoja valtakunnallisen Osta tilalta -päivän teemalla ovensa avaavilla tiloilla ja puutarhoilla. Avoinna olevista paikoista moni tarjoaa myös muuta ohjelmaa ja syötävää myös itse paikan päällä.

Keski-Suomesta on mukana yksitoista tilaa Jämsästä, Konnevedeltä, Petäjävedeltä, Jyväskylästä, Kuhmoisista, Keuruulta, Laukaasta, Kinnulasta ja Muuramesta.

Lauantai on lähiruoan superpäivä, sillä tänä vuonna Osta tilalta-päivään on yhdistetty myös Makumatka maalle-päivä. Makumatka maalle -kohteissa maaseutumatkailuyritykset kokoavat herkulliset kattaukset syksyn sadosta ja kotimaisista, lähellä tuotetuista raaka-aineista. Lisäksi tarjolla on erilaisia elämyksiä aktiviteettien, opastettujen ohjelmien ja retkien, ruuanlaiton tai avoimien ovien merkeissä.

 –  Lähi- ja luomuruoka ovat vakiinnuttaneet asemansa myös keskisuomalaisten kuluttajien ruokapöydässä. Tilausta olisikin monille uusille, kuluttajalähtöisille lähiruokatuotteille, niin suoraan tiloilta kuin kaupan hyllyltä tai ammattikeittiöiden kauttakin hankittaviksi, linjaa Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeen projektipäällikkö Leena Pölkki.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoimaa Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio-yhteistyöhanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Aito maaseutu Keski-Suomessa

Lisätietoa:
Toni Laajalahti, viestintäasiantuntija, 040 551 4503, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Leena Pölkki, projektipäällikkö, 050 4011 894, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö,  Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke

Takaisin