jamk.fi
1.6.2017

Jyväskyläläiset Opiskelijoiden Suomenmestarit jälleen edustamaan Suomea EM-kilpailuihin

Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva lentopallojoukkue voitti taannoin Vierumäellä kolmannen perättäisen Suomenmestaruutensa. Nyt miesten katseet ovat jo orastavan kesän Em-kilpailuissa, jotka järjestetään kesäkuun viimeisellä viikolla Rzeszowissa, Puolassa.

Joukkueessa on sopivassa suhteessa sekä kokemusta että nuoruuden intoa. Pelaajistossa ovat edustettuna kaikki Keski-Suomen tämän hetken kovimmat lentopalloseurat miesten puolelta; Kyyjärven Kyky, Team PUM Virroilta sekä Liikunnan Riemu Jyväskylästä. Alkuperäisestä jo vuonna 2010 OSM-kisoihin osallistuneesta joukkueesta ovat mukana enää joukkueen kapteeni Matti Pöntinen ja valmentaja Jaakko Aninko. Opiskelijoiden Suomenmestaruus oli molemmille herroille jo viides.

–  Joukkue muuttuu hieman EM-kisoihin, koska SM-kisoista puuttui pari kaveria ja itse pääsen ikärajojen takia kansainvälisissä opiskelijapeleissä enää vain kentän laidalle, viime vuonna Jyväskylän yliopistosta toiset maisterin paperinsa saanut Aninko toteaa.

EM-reissusta koituvat kustannukset ovat pelaajien omalla vastuulla. Joukkue kerää varoja parasta aikaa. Tässä vaiheessa tukijoiksi ovat ilmoittautuneet pelaajien omat oppilaitokset sekä yliopiston ruokapalveluista vastaava Sonaatti.

–  EM-kilpailut ovat ehdottomasti urheilijalle opiskelijavuoden kohokohta! Kiitos kaikille tukijoille, tuleville ja nykyisille, jotka mahdollistavat kisamatkan, molemmissa oppilaitoksissa opiskellut ja tällä hetkellä JAMKista tradenomin papereita odotteleva Pöntinen toteaa.