5.12.2017

JAMKin IT-opiskelijat nappasivat voiton Junction 2017 Hackathonissa

Junction Hackathon on tapahtuma, joka yhdistää hakkereita, suunnittelijoita ja laitteistoja. Kilpailu kokoaa kerran vuodessa alan osaajia yhteen työstämään ratkaisuja aitoihin haasteisiin.

Junctioniin osallistuvat tiimit valitsevat yhteistyökumppaneiden antamista haasteista mieleisensä ratkottavaksi. Tänä vuonna KONE-yhtiön haasteessa voiton nappasi Salt Factory-tiimi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. JAMKista tiimiin kuuluivat Sami Autio, Atro Lähdemäki, Miika Avela ja Lauri Mäkinen sekä Aalto-yliopistolta Matias Järvilehto.

– Voittoon vaikutti erityisesti se, että haastetta lähdettiin ratkomaan asiakkaan näkökulman ja asiakaskokemuksen kautta, ei suoraan rakennettavien teknologioiden näkökulmasta, kertoo Salt Factory-tiimin projektipäällikkönä toimiva Lauri Mäkinen.
 
KONEen antamassa haasteessa tiimin tuli pohtia, kuinka suurissa rakennuksissa voidaan parantaa asiakkaan käyttökokemusta, löytää helpommin määränpäähän ja kuinka turvallisuusnäkökulmasta katsottuna voidaan havaita ihmisiä rakennuksessa esimerkiksi evakuointitilanteissa.
 
Salt Factory-tiimin ratkaisu KONEen haasteeseen oli flowPro, joka tarjoaa henkilökohtaisen käyttäjäkokemuksen rakennuksessa. Mitä aikaisemmin KONE tietää, mihin henkilö on menossa, sen parempi kokemus matkasta jää. Tämä tarkoittaa hissinkäyttäjän näkökulmasta vähemmän odotusta ja vähemmän pysähdyksiä matkalla ylös tai alas. FlowPro kääntää yhden toiminnon ketjureaktioksi, jonka avulla loppukäyttäjä voi siirtyä määränpäähänsä vaivattomasti. Todellinen arvo KONEelle tulee flowPron tarjoamasta infosta, jota se kerää.

– Kun saadaan entistä tarkempia tietoja asiakkaiden määränpäästä ja rakennuksen käyttöasteista, sen parempia ja tehokkaampia toimintoja voidaan suunnitella, sanoo Mäkinen.

– On ollut mahtavaa oppia, kuinka yksi hissinpainikkeen painallus toisessa kerroksessa voi ohittaa toisen painalluksen ja laskelmoida sekä optimoida toiminnot uudelleen. Ne ovat asioita,  jotka ovat luonnollisesti näkymättömiä hissin käyttäjille.
 
Lue lisää tunnelmia Laurin blogista

Lisätietoja:
Jouni Huotari, yliopettaja, 040 8344 615, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti

Takaisin