jamk.fi
24.2.2017

JAMKille merkittävä logistiikan koulutusvientisopimus Kiinaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa tulevaisuudessa logistiikan koulutusta myös Kiinassa. JAMK ja Hyaiyin Institute of Technology tekivät tällä viikolla merkittävän sopimuksen, joka koskee AMK-tasoista englanninkielistä logistiikan koulutusta, jota on toteutettu JAMKissa jo 20 vuotta. Koulutus sai EUR-ACE Bachelor–laatuleiman vuonna 2014.

Nyt allekirjoitetun kahdeksan vuoden sopimuksen arvo on täysimääräisenä toteutuessaan noin miljoona euroa.  

– Sopimus on tulos määrätietoisesta toiminnasta Kiinassa, jota meillä JAMKissa on tehty jo pitkään. Yhteistyö kiinalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa on sujunut erittäin hyvin. Samaa voi sanoa yhteistyöstä Hyaiyin kanssa. He ovat erittäin suunnitelmallisia ja ammattitaitoisia, JAMKin koulutusvientipäällikkö Timo Juntunen iloitsee.  

Tarve koulutukselle on kova: Kiinan talouden viime vuosien vahva talouskasvu ja nopeasti kasvanut tuotanto asettavat logistiikalle ja logistiikkaosaamiselle uusia vaatimuksia. 

– Kiinassa on myös toteutettu ja suunnitteilla valtavan suuria liikenteen infrastruktuurihankkeita sekä kotimaassa että naapurimaiden kanssa, Juntunen jatkaa.

Vuonna 2018 käynnistyvässä ohjelmassa JAMK tulee mm. tarjoamaan Kiinassa logistiikan opetusta vuosittain kuusi opintojaksoa. Lisäksi osa kiinalaisista opiskelijoista voi suorittaa osan tutkinnosta JAMKissa.  

JAMK on tehnyt Kiinaan yhteistyötä koulutusviennin puolella jo pitkään. Vuonna 2015 JAMK ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus avasivat yhdessä Guangdong Polytechnic Normal University (GPNU) kanssa kiinalais-suomalaisen oppimisinnovaatiokeskuksen Guangzhouun Kiinaan. Uusi oppimisinnovaatiokeskus edistää Suomen ja Kiinan yhteistyötä, ammatillisen korkea- sekä toisen asteen koulutuksen palvelutarjontaa ja oppimisinnovaatioiden kehittämistä. Lisäksi JAMK on toteuttanut suomalais-kiinalaista sairaanhoitajaohjelmaa Beihuan yliopiston ja EduCluster Finlandin kanssa vuodesta 2014 alkaen. Uutena merkittävänä projektina on maalis-huhtikuussa toteutuva kiinalaisen oppilaitosjohdon koulutusohjelma Suomessa yhteistyössä GPNU:n kanssa.  

Lue lisää logistiikan koulutuksesta JAMKissa

Lisätietoja:
Timo Juntunen, koulutusvientipäällikkö, 040 779 0763, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Pasi Raiskinmäki, yksikönjohtaja, 050 309 5359, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Sami Kantanen, koulutus- ja T&K-päällikkö, 040 825 7405, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

Jaa

Takaisin