jamk.fi
7.11.2017

JAMK tutuksi-päivä huomioi monenlaiset oppijat ja uudenlaiset opinpolut

JAMKin tarjonta tulee jälleen tutuksi perjantaina 10.11. klo 9–14. JAMKin pääkampukselle odotetaan satoja lukiolaisia, ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevia ja kymmeniä opoja.

Mitä ammattikorkeakouluopiskelu on? Kuinka JAMKiin haetaan? Minkälaista englanniksi opiskelu on? Mikä on Jyväskylän Urheiluakatemia?  Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen perjantaina jo perinteeksi muodostuneessa JAMK tutuksi-päivässä pääkampuksella, Rajakatu 35, klo 9-14. Tänä vuonna uutena on tarjolla maahanmuuttajille suunnattu kokonaisuus JAMKin Kasvosalissa ja lisäksi korkeakoulujen yhteisestä opintotarjonnasta kerrotaan kahdessakin infossa sekä Edufutura-tiimin, että suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijoista koostuvan osuuskunnan toimesta.

–  JAMK, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ovat tehneet yhteistä Omalle polulle korkeakouluun-kehittämistyötä nyt pari vuotta. Keskisuomalaisille toisen asteen opiskelijoille on tarjottu kymmeniä erilaisia tutustumiskursseja, joissa opiskelija saa tuntumaa korkeakouluopinnoissa tarvittavista valmiuksista ja eri aloihin voi tutustua jo ennen korkeakouluun hakeutumista, JAMKin projektikoordinaattori Outi Laitinen kertoo.

Ammatillisen toisen asteen ja korkeakoulutuksen välille rakennetaan sujuvampia opintopolkuja: tavoitteena on lyhentää opintojen kokonaisaikoja ja helpottaa ja nopeuttaa siirtymiä toiselta asteelta korkea-asteelle.

– On tärkeää ehkäistä väärien valintojen aiheuttamia opintojen keskeyttämisiä, Laitinen jatkaa.

Ensimmäiset tutustumiskursseja käyneet opiskelijat ovat jo hakeutuneet korkeakouluopintoihin: JAMKissa syksyllä 2017 aloittanut tietotekniikan opiskelija Eeva-Maria Apilo osallistui tänä keväänä Näe ja koe JAMK-kurssille, jonka myötä hän päätyi hakemaan koulutuspaikkaa alalta, jota ei ollut alun perin tullut ajatelleeksi. Apilo puhuu omasta polustaan korkeakouluopintoihin JAMK tutuksi-päivän Opo-loungessa klo 10 -10:45.

Työ liittyy oleellisesti strategiseen EduFutura Jyväskylä-oppilaitosyhteistyöhön, jossa  opiskelijat näkyvät vahvasti. Elokuussa työnsä aloitti seitsenhenkinen nuorista opiskelijoista koostuva viestintätiimi. Osa tiimistä tulee kertomaan mm. ristiinopiskelumahdollisuuksista ja yhteisistä kursseista tilassa D148 klo 9:15 alkaen.

JAMK tutuksi-päivä järjestetään samanaikaisesti Jyväskylän yliopiston Hakijan päivän kanssa. JAMKin ja yliopiston välillä on tarjolla ilmainen bussikyyti.

Tervetuloa kuulemaan lisää!

Tutustu ohjelmaan

Lisätietoja:
Pauliina Hietalahti, tiedottaja, 050 433 8011, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Outi Laitinen, projektikoordinaattori,  040 641 6370, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin