jamk.fi
29.6.2017

JAMK on mukana Astana World Expo 2017:ssa

Astana World Expo 2017 on tämän vuoden maailmannäyttely, joka järjestetään Astanassa, Kazakstanissa 10.6.-10.9.2017. Expon teemana on Future Energy, johon liittyen 112 mukana olevaa maata esittelevät osaamistaan ja innovaatioitaan uusiutuvan energiasta ja cleantechistä. Suomi on mukana teemalla Sharing pure energy.

Kazakhstan-Finnish Education and Innovation Group (KFEIG) on Finpron kumppani Suomi-paviljongissa. KFEIG:n jäsenet ovat Jyväskylän ammattikorkeakoulun lisäksi Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK), Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) ja Tampereen aikuiskoulutuskeskus (TAKK). KFEIG-konsortion tavoitteena on kouluttaa alan ammattilaisia sekä tutkia ja kehittää alan osaamista. KFEIG-konsortion tavoitteena Astana Expo 2017 –maailmannäyttelyyn osallistumiselle on lisätä uskottavuutta pitkäjänteisenä toimijana ja kumppanina Kazakstanin markkinoilla sekä vauhdittaa ympäristö- ja energia-alaan liittyvää koulutus- ja kehittämistoimintaa siellä. 
Suomen Education-paviljongin pääteemat ovat terveydenhuolto, cleantech ja opettajakoulutus. KFEIGin toiminnan näkyvin osa ovat 15 opiskelijaa, jotka toimivat Suomi-paviljongin messuemäntinä ja –isäntinä. Heistä neljä on JAMKin IB:n opiskelijoita: Assel Uskumbayeva, Zhansaya Kassymtayeva, Elmira Sarbassova ja Saya Tuletayeva.
Opiskelijoita on koulutettu ja valmennettu tehtäviinsä Finnpron ja KFEIG-konsortion yhteistyönä.
Lisätietoja:
Heikki Pusa, projektipäällikkö, 040 721 7934, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu 

Jaa

Takaisin