jamk.fi
28.3.2017

JAMK aloittaa Kazakstanissa hoitotyön Master-tason tutkintokoulutuksen

Master-tason koulutusta tarjotaan yhteistyössä Kazakh Medical University of Continuing Education kanssa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Kazakh Medical University of Continuing Education (KazMUCE) ovat tehneet ennakkosopimuksen master-tason hoitotyön koulutuksen yhteistoteutuksesta. Rehtori Jussi Halttusen allekirjoittama sopimus luovutettiin yhteistyöyliopiston edustajalle JAMKissa viime viikolla.

Sopimus koskee syyskuussa 2017 Almatyssa Kazakstanissa käynnistyvää Master of Health Care-koulutusta. Opintoihin valitaan 20 osallistujaa, ja opiskelijat saavat tutkinnon sekä KazMUCE:sta että JAMKista. Opiskelijoiden rekrytointi on jo käynnistynyt.

 – Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä. Tämä nostaa hoitotyön koulutuksemme kansainväliselle tasolle, Head of the Department Neilya Ussebayeva KazMUCE:sta kertoo.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus toteutetaan yhteistyössä JAMKin hoitotyön opettajien kanssa. Osa opinnoista tehdään verkossa.

 – Verkko-opinnot ovat uutta Kazakstanissa. Pilotoimme tämän koulutuksen yhteydessä samalla opintojen suorittamista verkkotyötilaa hyödyntäen, JAMKin asiantuntija Johanna Heikkilä sanoo.

Osa opintojaksoista on KazMUCE:n toteuttamia.  Koulutukseen sisältyy lisäksi hoitotyön opettajaksi pätevöittäviä pedagogisia opintoja.

Koulutus on jatkoa Jyväskylän, Lahden ja Hämeen ammattikorkeakoulujen terveysalan koulutuksille Kazakstanissa. Tähän mennessä koulutuksiin on osallistunut jo yli 700 henkilöä.

JAMK on yhdessä Lahden ja Hämeen ammattikorkeakoulujen sekä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen kanssa järjestänyt koulutusta Kazakstanissa vuodesta 2012 lähtien. Pääosa koulutuksista on suuntautunut sosiaali- ja terveysalalle sekä opettajien koulutukseen. Suomeen on tullut kazakstanilaisia opiskelijoita myös maan Bolashak-stipendijärjestelmän kautta. Viime vuosien aikana Kazakstanista on tullut Jyväskylän ammattikorkeakoululle tärkeä kumppani ammatillisen koulutuksen ja opettajankoulutuksen alueella.

Lisätietoja:
Johanna Heikkilä, asiantuntija, 040 848 8623, etunimi.sukunimi@jamk.fi,  Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Takaisin