jamk.fi
22.2.2017

Helpotusta erityistä tukea tarvitsevan työntekijän palkkaamiseen

Erityistä tukea tarvitsevan työntekijän palkkaamisen käytäntöihin on luvassa helpotusta, kun eri lähteistä löytyvä tieto kerätään saataville työnantajaoppaasen. Opas sisältää tietoa mm. erilaisista palkkauksen tukimuodoista ja työolojen järjestämisestä.

Osaamispassin avulla taas erityistä tukea tarvitsevia nuoria autetaan oman osaamisen ja taitojen esille tuomisessa. Työnantajaoppaasta ja osaamispassista saat lisätietoa täältä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa järjestetään 16. maaliskuuta ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteistyönä Erityisen äärellä–seminaari. Seminaarin tavoitteena on tehdä näkyväksi, millainen voimavara erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ovat työelämälle. Esillä ovat aamupäivän aikana käytännön esimerkit hyvistä työllistymisratkaisuista sekä iltapäivän ideapolulla erilaiset työllistymistä tukevat mallit ja työkalut.

– Monilta työpaikoilta löytyy tänä päivänä tehtäviä, joita erityistä tukea tarvitsevat nuoret voisivat hoitaa hyvällä menestyksellä, yliopettaja Maija Hirvonen ammatillisesta opettajakorkeakoulusta toteaa.

– Nuorten työllistymistä voidaan tukea jo opiskeluaikana tapahtuvien harjoittelujen aikana, jolloin nuori voi perehtyä työhön.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, erityisesti uraohjauksen ja erityisen tuen tehtävissä toimivalle oppilaitosten henkilöstölle ja työelämän edustajille. Tapahtuma on maksuton ja sitä on mahdollista seurata myös verkossa. Ilmoittautuminen on käynnissä 8.3.2017 asti.

Erityisen äärellä – voimavaroja työllistymiseen ja työelämään –seminaari 16.3. klo 9-15,  paikkana Jyväskylän ammattikorkeakoulu, pääkampus, Rajakatu 35, Tulikari-auditorio.

SENEL on Euroopan Unionin ”Erasmus + Key Action 2” ohjelman rahoittama kansainvälinen hanke, jossa JAMK on mukana partnerina.

Ohjelma ja ilmoittautuminen 

Lisätietoa:
Maija Hirvonen, yliopettaja, 0400 505 137,  etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Kaija Peuna-Korpioja, lehtori, 040 8099 632, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Takaisin