jamk.fi
6.3.2017

Eurooppalaisten korkeakoulujen ja yritysten yhteistyötä kehitetään innovatiivisin menetelmin teollisuustekniikan uudessa hankkeessa

JAMK on käynnistänyt Erasmus + Knowledge Alliances 2-ohjelmaan kuuluvan projektin "Smart HEI-Business collaboration for skills and competitiveness" (HEIBus). Kolmevuotisen projektin kokonaisbudjetti on 989 000 €. Tavoitteena on kehittää uusia innovatiivisia menetelmiä eurooppalaisten korkeakoulujen ja yritysten yhteistyölle.

HEIBus-projekti koostuu kahdeksasta työpaketista. Näistä neljä on EU-projektin hallintaan liittyviä pakollisia työpaketteja. Varsinaisia toteutukseen liittyviä työpaketteja ovat: 

  • korkeakoulu-yritys –yhteistyön parhaat käytännöt,
  • monitieteellinen ja kansainvälinen työelämän ongelmanratkaisu,
  • asiantuntijatason kansainvälinen korkeakoulu-yritys –yhteistyö,
  • joustava mentorointi. 

HEIBus-projekti tähtää korkeakoulujen ja yritysten välisen yhteistyön vahvistamiseen luomalla uusia toimintamalleja. Toimintamallit helpottavat tiedonjakamista mukana olevien tahojen kesken ja edesauttavat uusien innovatiivisten tuotteiden ja palvelujen kehittämistä.

Tiiviimpi yhteistyö yritysten kanssa lisää opiskelijoiden motivaatiota vähentäen opiskelujen keskeyttämistä ja helpottaen työnsaantia. Korkeakoulujen asiantuntijoiden tietotaito kasvaa ja opetus vastaa työelämän tarpeisiin. Yritykset saavat ajantasaista ja monipuolista tietoa niin korkeakoulujen opiskelijoista kuin asiantuntijoista ja heidän osaamisestaan.

Projektikonsortio koostuu 12 partnerista, joista viisi on EU-jäsenvaltiota. Projektin koordinoinnista vastaa JAMKin teknologiayksikkö. Muut korkeakoulupartnerit ovat Cluj-Napocan teknillinen yliopisto Romaniasta, Miskolcin yliopisto Unkarista, Esslingenin korkeakoulu Saksasta ja Jaénin yliopisto Espanjasta. Yrityspartnereina toimivat ITAB Pikval Oy Suomesta, S.C. PRO-TEHNIC S.R.L. Romaniasta, SC AUTOMATES ACM S.R.L. Romaniasta, Electrolux Lehel Ltd. Unkarista, Robert Bosch Power Tool Unkarista, Stöbich Brandschutz GmbH Saksasta ja Valeo Iluminación España S.A.U Espanjasta.

Lisätietoja:
Anneli Kakko, lehtori,  0400 719 531, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin