jamk.fi
30.5.2017

Cantinovum ja Ruamjai: Kohti Tampereen Säveltä 6.6.

Cantinovum & Ruamjai ovat suuntaamassa Tampereen Sävel - Tampere Vocal Music Festivaliin ja haluavat sitä ennen esittää katselmus- sekä muuta kevätohjelmistoaan jyväskyläläisyleisölle. Tervetuloa JAMKin Hannikaissaliin tiistaina 6.6. klo 19 alkaen nauttimaan monipuolisesta kuoromusiikista. Konsertin johtavat Rita Varonen ja Kirsi Kaunismäki-Suhonen.

Kamarikuoro Cantinovum

Kamarikuoro Cantinovum on vuonna 1989 perustettu sekakuoro, jonka tavoitteena on tehdä taiteellisesti korkeatasoista musiikkia ja kehittää kuoron moni-ilmeistä sointia. Kuoron noin 30 laulajasta suuri osa opiskelee tai on opiskellut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tai Jyväskylän yliopistossa. Cantinovum on tehnyt lukuisia konserttikiertueita ulkomailla sekä osallistunut menestyksekkäästi kotimaisiin ja kansainvälisiin kuorokilpailuihin. Viimeksi tänä keväänä Cantinovum esitti J.S.Bachin Pääsiäisoratorion Jyväskylä Sinfonian kanssa. Kuoroa johtaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa lehtorina toimiva Rita Varonen. Cantinovum on Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuoro.

Cantinovumin ohjelma Tampereen Sävelessä:

  • György Ligeti: Ejszaka
  • Jaakko Mäntyjärvi: Vlk a krtek
  • Jukka Kankainen: Kuin kultalehti
  • Juhani Komulainen: My Redeemer Lives

 

Diplomikuoronjohtaja Rita Varonen

Rita Varonen on toiminut Cantinovumin taiteellisena johtajana vuodesta 1993 lähtien. Unkarilaissyntyinen Varonen on valmistunut Budapestin Liszt-Akatemiasta vuonna 1987. Nykyisin Varonen toimii kuoron- ja orkesterinjohdon lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja on suosittu kuoronjohdon kouluttaja ympäri maailmaa. Rita Varonen johtaa Cantinovumin lisäksi Jyväskylän Naislaulajia, Harjun Laulua, Ortodoksista Kanttorikuoroa sekä New Wind Bandiä. Varonen on toiminut Suomen Naiskuoroliiton taiteellisena johtajana vuosina 2007-2015. Vuonna 2012 Suomen laulajain ja soittajain liitto Sulasol myönsi Varoselle Klemetti-palkinnon hänen kuorojen ja kuorolaulun parissa tekemästään tuloksekkaasta työstä.

Ruamjai

Ruamjai on noin neljänkymmenen nuoren laulajan raikas ja persoonallinen sekakuoro, joka tunnetaan erityisesti elävästä esiintymisestä ja tulkinnallisesta taituruudesta. Kuoro on perustettu vuonna 2000, ja vuodesta 2015 sitä on luotsannut Kirsi Kaunismäki-Suhonen. Ruamjaille ominainen soundi on sekoitus eri maiden kansanmusiikkia, uutta suomalaista kuoromusiikkia, eri aikakausien klassista musiikkia sekä viihdemusiikkia. Kaunismäki-Suhosen johdolla kuoro on muun muassa toteuttanut poikkitaiteellisen Valkoinen peura -elokuvaprojektin sekä yltänyt Viihdekuoroliiton Kuorotellen-katselmuksen voittoon keväällä 2016. Tänä keväänä Ruamjai osallistuu Vaasan kuorofestivaaleille yhtenä pääesiintyjistä, ja ensi syksynä tie vie In Canto sul Garda -kuorokilpailuun Italiaan.

Sana ruamjai tarkoittaa thain kielellä yhteistä sydäntä, ja yhteisyydessä on parhaimmillaan myös kuoromusiikin sydän. Yhdessä tekemällä musiikista kasvaa enemmän kuin osiensa summa: Ruamjai sykkii ja soi isommin kuin yhteenlasketut laulajansa.

Ruamjain ohjelmisto Tampereen Sävelessä:

  • Mason: Nader My God By U
  • Makaroff: Mitä kaikatat kivonen?
  • Linkola: Jamjoik
  • Koivistoinen: Suomalainen

Kuoronjohtaja Kirsi Kaunismäki-Suhonen

Kirsi Kaunismäki-Suhonen on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja musiikin opettaja ja on täydentänyt vuosien varrella osaamistaan ilmaisukasvatuksen ja kuoronjohdon erikoistumisopinnoilla. Kaunismäki-Suhonen on toiminut koko työikänsä musiikkiluokkien opettajana ja tehnyt Ruamjaita ennen menestyksekkäästi töitä palkitun mikkeliläisen Cantus Michaelis -kuoron kanssa.

Liput ovelta 12/8€

Lue lisää: Cantinovum & Ruamjai

Jaa

Takaisin