jamk.fi
11.1.2017

Aikuiskoulutuksen suosio jatkuu:liki 200 kokoontuu Uralla eteenpäin-iltaan 17.1.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella järjestetään Uralla eteenpäin-aikuiskoulutusilta ti 17.1. klo 15–19.Iltaan on ilmoittautunut liki 200 aiheesta kiinnostunutta.

– Tilanteet työelämässä muuttuvat nopeasti, eivätkä työurat ole enää niin pysyviä. Toisaalta ihmiset ovat ehkä rohkeampia hakemaan uusia mahdollisuuksia ja oppilaitokset tarjoavat tähän paljon vaihtoehtoja. Esimerkiksi JAMKissa on kehitetty niin sanottuja monimuotoisia tapoja opiskella, mikä mahdollistaa paremmin aikuisten opiskelun jopa työn ohessa, toteaa tapahtuman järjestelyissä mukana oleva avoimen AMK:n suunnittelija Maarit Korva.

Aikuiskoulutusillassa paikalla on JAMKin hakijapalveluiden henkilökuntaa sekä ohjausosaajia, joilta saa henkilökohtaista ohjausta. Myös TE-toimiston asiantuntija on kertomassa työttömyysetuudella opiskelusta sekä ohjaamassa koulutusvalinnoissa.

– Halukkaat ovat voineet varata jo ennalta ohjausajan asiantuntijoille, jos opintojen rahoitus tai hakukelpoisuus mietityttää, Korva sanoo.

Yksi aikuiskoulutusillan puhujista on  49-vuotias vesantolainen Kimmo Salo. Hän opiskelee monimuotototeutuksessa kuntoutuksen ohjaajaksi. Opiskelut hän aloitti avoimen AMK:n puolella ja siirtyi sieltä tutkintokoulutukseen. Opinnot tehdään pääosin etänä, Jyväskylässä opiskeluryhmä tapaa noin kerran kuukaudessa.

– Päädyin opiskelemaan, kun pitkän ja vaihtelevan työuran jälkeen työt alkoivat olla vähissä ja pätkittäisiä. Valintakokeeseen tullessani mietin, mitä ihmettä aikuinen mies täällä tekee, mutta päätös on ollut juuri oikea, enkä loppujen lopuksi ole edes kovin suuri poikkeus joukossa. En ole edes ryhmäni vanhin päästyäni tutkintokoulutukseen, hän toteaa.

– Oma osaaminen on kehittynyt rutkasti ja on hienoa tässä vaiheessa elämää päästä näyttämään itselleen, että pystyy. Opiskelun motiivit ovat tässä iässä niin erilaiset kuin nuorena.

Salo kertoo tarinansa Uralla eteenpäin-tietoiskussa klo 15.30 alkaen.

JAMKin aikuiskoulutusilta pidetään ti 17.1. pääkampuksen (Rajakatu 35) Kasvosalissa, C119. Median edustajat ovat tervetulleita tapaamaan tulevia ja nykyisiä aikuisopiskelijoita!

Ohjelma

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija, 040 561 2555, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, avoin AMK

 

Takaisin