jamk.fi
1.2.2016

Uuden terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskuksen perustamiseksi allekirjoitettiin aiesopimus

Yksitoista merkittävää keskisuomalaista toimijaa kirjoittivat 1.2. Keski-Suomen keskussairaalla Jyväskylässä aiesopimuksen terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskuksen perustamiseksi. Keski-Suomen keskussairaalan alueelle rakennettavan uuden sairaalan viereen perustetaan kansainvälisesti kiinnostava terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskittymä, jollaista ei ole vielä missään muualla Suomessa.

Osaamiskeskuksen ydin on innovaatiolaboratorio.  Innovaatiolaboratorioon yhteyteen tulee tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja koulutustoimintaa.

Laboratoriossa eri terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset, eri alojen asiantuntijat, yritykset, kolmannen sektorin organisaatiot ja asiakkaat ratkovat yhdessä haasteita ja synnyttävät samalla käytännönläheisiä, uusia toimintatapoja terveys- ja sosiaalisektorille.

– Nyt on mahtava mahdollisuus ajatella asioita uudella tavalla ja etsiä tavoitteellisesti uusia ratkaisuja laajalla yhteistyöllä eri Keski-Suomessa olevien toimijoiden kanssa. Esimerkkinä siitä, että mielikuvituksella ei ole mitään rajoja, voin kertoa, että esimerkiksi Harvardin yliopistossa ja MIT:ssä on kursseja, jossa mukana on sekä tekniikan opiskelijoita että lääketieteen opiskelijoita ja kursseilla on pystytty synnyttämään hyvin hedelmällisiä ideoita, kertoo  Campus FI:n projektipäällikkö, KTT Jukka Lahtonen.

Innovaatiolaboratorion perusajatuksena on saada myös kokonaisnäkemys väestön terveydentilasta.  Tätä kautta halutaan päästä selville niistä haasteista, joita meillä on tulevaisuudessa ennaltaehkäisevässä terveydenhuollossa, kuntoutuksessa ja itsehoidossa. Uusien toimintamallien myötä tavoitteena on saada myös tehokkaampia ja kokonaistaloudellisempia prosesseja terveys- ja sosiaalialalle.

– Tarvitsemme tiedon, miten keskisuomalaiset voivat tällä hetkellä, jotta osaamme jatkossa suunnitella ja satsata sekä rahaa että resursseja niin, että maakunnan asukkaat tulevat saamaan jatkossa entistäkin parempaa ja kokonaisvaltaisempaa palvelua. Tulevaisuuden painopisteet ovat sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyö, ennaltaehkäisy ja kuntoutus, Campus FI:n erityisasiantuntija, KTT Jari Ritsilä.

Aiesopimuksen allekirjoittivat Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Keski-Suomen kauppakamari, Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Keski-Suomen yhteisöjen tuki ry ja Keski-Suomen yrittäjät.

Lisätietoja:
Jukka Lahtonen, Campus FI:n projektipäällikkö,  040 576 7819 sekä Jari Ritsilä, Campus FI:n erityisasiantuntija, 050 443 2371.

 

 

Takaisin