jamk.fi
25.2.2016

Yrittäjyyteen nostetta oppilaitosyhteistyöllä

JAMK, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ovat käynnistäneet yhteiset yrittäjyysopinnot.

Kuluvan lukuvuoden aikana Jyväskylän oppilaitokset toiselta asteelta korkea-asteelle ovat järjestäneet yrittäjyyteen liittyvää koulutusta ensimmäistä kertaa yhdessä. Syksyllä pilotoidulla Unelmat+Inspiraatio! -kurssilla eri oppilaitosten opiskelijat työstivät monialaisissa tiimeissä visioita unelmien elämästään kymmenen vuoden kuluttua ja keskustelivat omista unelmistaan ja työelämän muutoksista paikallisten yrittäjien kanssa.

Jyväskylässä on aloitettu myös valtakunnallisesti ainutlaatuinen yhteistyö kokeiluyrittäjyydessä toisen ja korkea-asteen oppilaitosten välillä. Toisella asteella jo kymmenen vuotta pyörinyt NY (Nuori Yrittäjyys) -ohjelma on tuotu myös korkea-asteelle Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiselle Ideasta toiminnaksi -kurssille. Yksi tällä uudella kurssilla perustetuista kokeiluyrityksistä on mainostoimisto Identi NY, joka auttaa yrityksiä löytämään oman ydintarinansa. Oppilaitokset ovat järjestäneet NY-yrityksille yhteisiä sparrauksia mm. myyntiin, sosiaalisen median hyödyntämiseen ja pitchaukseen liittyen. Parhaillaan on käynnissä myös Osuuskunta goes on the road -pilottikurssi, jonka aikana opiskelijat viedään tien päälle tutustumaan osuuskuntayrittäjyyteen ja erilaisiin osuuskuntiin.

Uudenlaisen oppilaitosyhteistyön ja yrittäjyyden edistämisen taustalla on oppilaitosten yhteiseen yrittäjyysstrategiaan nojaava, Keski-Suomen liiton rahoittama Yrittäjyys yhdistää -hanke. Yhdessä tehty konkreettinen työ on kerännyt kiitosta niin oppilaitosten johdolta kuin sidosryhmiltä. Jo nyt on linjattu, että oppilaitosyhteistyö yrittäjyyden edistämisen parissa jatkuu myös tulevina lukuvuosina.

Lisätietoja:
Marja Kämppi, projektikoordinaattori, 040 630 4069, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

 

Takaisin