jamk.fi
15.1.2016

Unelma-ammattiin voi opiskella myös aikuisena. JAMKin Uralla eteenpäin -iltaan 19.1. ilmoittautunut yli 200

Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella, Rajakatu 35, Kasvosali, järjestetään jo toistamiseen Uralla eteenpäin -aikuiskoulutusilta 19.1. klo 15–19.

– Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja oli todella suosittu. Aikuisopiskelu herättää kysymyksiä edelleen, koska iltaan on ilmoittautunut yli 200 aikuista, tapahtumaa järjestävä ammatillisen opettajakorkeakoulun markkinointikoordinaattori Sonja Rahkonen kertoo.

– Heitä mietityttää esimerkiksi se, kuinka kesken jääneitä opintoja voi jatkaa, saako opiskeluun rahoitusta tai voiko omalla alalla opiskella jotain lisää päästäkseen uralla eteenpäin. Monella tavoitteena on löytää vielä aikuisena se unelma-ammatti.

Illan aikana puheenvuoron saava 37-vuotias Riikka Soikkala opiskelee kestävää gastronomiaa JAMKin palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa.

– Restonomiopinnot olivat mielessäni pitkään, koska jatko-opinnot jäivät tekemättä ammattikoulun ja lukion jälkeen kun työelämä vei mukanaan. Olin juuri irtisanoutunut työpaikastani ja se sopi hyvin kuvioon, Soikkala kertoo.  

JAMKin opintojen ohessa hän suoritti myös erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon: kestävän gastronomian opintoihin yhdistettynä tämä on mainio paketti jatkoa ajatellen.

– Tulevaisuudessa toivon löytäväni mahdollisuuden yhdistää restonomi- ja erä- ja luonto-opasopintoni jossain luontoalan palveluiden kehitystehtävässä tai mahdollisesti jopa omassa yrityksessä, Soikkala pohtii.

Soikkala antaa aikuisopiskelulle vain ruusuja: se on tuonut mukavaa vaihtelua työelämässä vietettyjen vuosien jälkeen.  Opintojen edistymistä on varmasti helpottanut se, ettei kotona ole lapsia. Työkokemuksesta taustalla on ollut hyötyä ja itsenäinen opiskelu sopii aikuiseen makuun.

JAMKin Kasvosalissa kuullaan illan aikana kolme tietoiskua, joissa aiheina ovat erityisesti opintojen rahoitus sekä aikuisopiskelu opiskelijoiden silmin. Paikalla on hakijapalveluiden henkilökuntaa sekä ohjausosaajia antamassa osallistujille myös henkilökohtaista ohjausta.

Ohjelma

Lisätietoja:
Sonja Rahkonen, markkinointikoordinaattori, 040 550 8792, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Riikka Soikkala, aikuisopiskelja, 050 414 5364, Jyväskylän ammattikorkeakoulu 

 

Takaisin