jamk.fi
13.9.2016

Tursajaiset tuo aloittavat AMK-opiskelijat yhteen Jyväskylässä

Jyväskylän keskustan alueella planeetat asettuvat kohdilleen, kun uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden Tursajaiset valtaavat jälleen kaupungin torstaina 15.9. Vuosittain järjestettävissä Tursajaisissa uudet opiskelijat, eli tutummin tursaat, kiertävät rasteilla tutoreiden johdolla ympäri kaupunkia aina Taulumäen tuntumasta Lutakkoon ja yläkaupungille saakka.

Vuosittain vaihtuvaksi teemaksi on valittu avaruus, joka näkyy niin tapahtuman järjestelyissä, opiskelijoiden pukeutumisessa, kuin rastien ryhmätehtävissäkin. Parhaiten toiminnallisista rasteista selviytyneet Linnunradan liftarit, Chewbaccat ja muihin avaruuspukuihin sonnustautuneet joukkueet palkitaan illalla palkintojuhlissa Bra2:ssa. Tapahtuma alkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Pääkampukselta Rajakadulta to 15.9. klo 14.30.

– Oma Tursajaispäiväni oli ehdottomasti paras aloitus opiskelijaelämälle. Olen ollut nyt kolmena vuotena mukana tapahtumassa ja tällä kertaa olen itse päässyt järjestämään tätä mahtavaa päivää. Järjestäminen on ollut hauskaa ja uutta ensikertalaiselle. Töitä on tehty paljon, vaikka viime vuosilta on hyvät ohjeet ja dokumentit, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Jarna Väisänen, JAMKOn hallituksen jäsen ja tutorvastaava.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOn järjestämät Tursajaiset ovat yksi vuoden suurimmista opiskelijatapahtumista Jyväskylässä, joka saa liikkeelle noin 1000 uutta ammattikorkeakouluopiskelijaa. Tapahtuma on tärkeä tilaisuus uusille opiskelijoille ja kaupunkilaisille laajentaa sosiaalista verkostoaan. Tapahtuma vihkii uudet opiskelijat opiskelijaelämään, tutustuttaa uuteen kaupunkiin ja toisiin opiskelijoihin yli koulutusrajojen. Tapahtumassa mukana ovat Bra2, Ammattiliitto Pro, McDonalds, Karnevaalikauppa Aprilli ja Revolution.

Lisätietoja:
Jarna Väisänen, hallituksen jäsen, tutorointi, 045 3194 906, etunimi.sukunimi@jamko.fi,  Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO

 

Avainsanat

Jaa

Takaisin