jamk.fi
22.4.2016

Tulevaisuuden opettajat uusien ilmiöiden kimpussa JAMKilla 26.4.

Digitalisaatio, sosiaalinen media ja maahanmuuttajat mietityttävät myös tulevaisuuden opettajia. JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun opettajaopiskelijat eri puolilta Keski-Suomea esittelevät 26.4. visioitaan tulevaisuuden opiskelutavoista sekä opettajuudesta Jyväskylässä.

Työelämässä tarvittavat taidot muuttuvat ja digitalisaatio muuttaa ihmisten kommunikointia, ajattelua sekä käyttäytymistä. Yksilöt ja osaaminen on huomioitava opetuksessa, jotta osaamme kouluttaa nuoria tulevaan, eikä menneeseen maailmaan. Opettajien näkökulmasta oleellista on paljon: on osattava hyödyntää digitaalisia oppimisympäristöjä, motivoida diginatiiveja, soveltaa sosiaalista mediaa, kehittää työssäoppimista, huomioida erilaiset oppijat ja maahanmuuttajatkin.

Tiistaina 26.4.2016 klo 8.30-16.00 JAMKin Dynamolla (Piippukatu 2, Jyväskylä) järjestettävä pedagoginen kehittämispäivä nostaa esiin tulevaisuuden opettajien omia näkökulmia, jotta suomalainen opetusalan osaaminen olisi huipputasoa myös tulevaisuudessa. Päivän aikana ohjelmassa on niin suullisia esityksiä, videoita kuin työpajojakin.

Digitaalisten oppimisympäristöjen hallinta ja hyödyntäminen on oleellinen osa opettajan ammattitaitoa, mikä nousee päivässä vahvasti esiin. Luvassa ovat muun muassa esitykset otsikoilla ”Apua! Minäkö opettaisin verkossa?” ja ”Sosiaalisen median hyödynnettävyys opetuksessa”. Ajankohtaiseen maahanmuuttoteemaankin päästään syventymään esityksessä ”Ne vie meidän naiset”, jossa käsitellään maahanmuuton esittämistä julkisessa keskustelussa hyvin yksipuolisesta näkökulmasta ja syvennytään teemaan hätämajoitusyksikössä puolen vuoden aikana opittuihin asioihin. Ääneen pääsee myös yksi turvapaikanhakijoista.

Tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen!

Katso ohjelma

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, joka kouluttaa aikuisista opetusalan osaajia eri puolilla Suomea. Opettajankoulutusohjelmista valmistuu vuosittain yli 400 uutta osaajaa. Toimintaan kuuluvat olennaisesti myös täydennyskoulutukset ja palvelut organisaatioille sekä tutkimus- ja kehitystyö koulutuksen saralla.

Lisätietoja:
Mari Lehtinen, opiskelijatiimin jäsen, mari.j.lehtinen@gmail.com, 040 5764118
Kaija Hannula, lehtori, 040 532 3174, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Takaisin