jamk.fi
13.9.2016

”Triple helix”-innovaatiomallin isä professori Henry Etzkowitz puhuu JAMKissa 15.9.

Jyväskylässä on tällä viikolla paljon yrittäjyys- ja yrittäjyyskasvatusaiheista ohjelmaa. Tänään tiistaina 13.9. käynnistyvät Yrittäjyyskasvatuspäivät Jyväskylän yliopiston Agoralla (Mattilanniemi 2).

Yrittäjyyskasvatuspäivät keräävät yhteen monitieteisen osallistujaryhmän opettajista, tutkijoista sekä julkis- ja vapaaehtoisorganisaatioiden edustajista. Päivien aikana keskustellaan yrittäjyyskasvatustutkimuksesta ja yrittäjyyskasvatuksen käytännön toteutusmalleista. Konferenssin pääpuhujia ovat professori Karin Berglund ( Stockholm School of Entrepreneurship, Stockholm University, Ruotsi), professori Jiehua Huang School of Education, (Guangzhou University, Kiina), professori emerita Paula Kyrö Aalto yliopistosta ja tutkija Leena Käyhkö Helsingin yliopistosta.  

Yrittäjyyskasvatuspäivät loppuvat keskiviikkona ja heti sen jälkeen Jyväskylän ammattikorkeakoulun Dynamolla (Piippukatu 2)  järjestetään 15.-16.9.  European Conference on Innovation and Entrepreneurship-konferenssi.  Torstaina klo 9.45 alkaen kuullaan Stanfordin yliopiston professori Henry Etzkowitzin esitys aiheesta ”Triple-helix innovation in a crisis era”.  

Professori ja innovaatiojärjestelmien tutkija Henry Etzkowitz on kolmoiskierre ”Triple helix” -innovaatiomallin isä ja innovaatioyliopistokäsitettä ympäri maailmaa levittävä lähettiläs. Etzkowitzin mallissa elinkeinoelämä, yliopistot ja valtio ovat vuorovaikutuksessa toisiinsa tai kietoutuneet toistensa ympärille. Tästä on konkreettisena esimerkkinä mm. Piilaakson alueen malli, jossa yritykset, korkeakoulut ja kaupunkiseutu muodostavat tehokkaan ja yrityksille myönteisen toimintakulttuurin ja vuoropuhelun ja siten pohjan kasvuyrityksille.

Lund yliopiston professori Charlotta Johnsson kertoo toisesta yhdysvaltalaisesta huippuyliopistosta lähtöisin olevasta konseptista ”Berkeley Method of Entrepreneurship” ja Jyväskylän yliopiston professori Heikki Lyytisen puheenvuoro käsittelee korkeakoulututkimukseen pohjautuvia sosiaalisia innovaatioita.

Molempia tapahtumia järjestävät yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumiin!

Päivien ohjelmat:

Yrittäjyyskasvatuspäivät

ECIE

 

Lisätietoja:
Minna Tunkkari-Eskelinen, yliopettaja,  040 765 7151, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö
Mari Suoranta, tutkijatohtori, 040 5085552, etunimi.sukunimi@jyu.fi, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Takaisin