jamk.fi
18.4.2016

Tietojenkäsittelyn opiskelijat pitchaamaan peliään Nordic Game -konferenssiin

Pelisuunnittelutiimi Astral Hit on saanut kutsun pitchata tietokonepeliään Malmössä, kansainvälisessä Nordic Game -konferenssissa 18.-20.5.2016. Tiimissä on kolme opiskelijaa JAMKin tietojenkäsittelyn ohjelmasta.

Jyväskyläläinen pelisuunnittelutiimi Astral Hit on saanut kutsun pitchata tietokonepeliään Malmössä, kansainvälisessä Nordic Game -konferenssissa 18.-20.5.2016.  Nordic Game on nimetty yhdeksi pelialan tärkeimmäksi tilaisuudeksi.

 Nordic Game on pelintekijälle loistava tilaisuus saada pelilleen palautetta ja näkyvyyttä,  sillä tiimi esittelee peliään rahoittajille ja pelijulkaisijoille. Hakemuksia tilaisuuteen saapuu erittäin paljon, ja kaikista hakemuksensa lähettäneistä pelintekijöistä noin 30 pääsee mukaan.

 ”Tiesin, että pelin idea on erikoinen ja saattaa erottua, mutta silti kutsu hämmensi”, myhäilee idean isä, pelisuunnittelija ja tietojenkäsittelyn opiskelija Miika Lindén Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Pelitiimissä on kaksi muutakin JAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijaa.

 The World I See  -pelin päähahmo on sokea poika, jonka isovanhemmat katoavat mystisesti. Poika lähtee etsimään heitä ja seikkailee fantasiamaailmassa.

 ”Itselläni on 3-vuotias sokea poika. Pelin avulla haluamme herättää ajatuksia siitä, millainen sokean maailma on”, kertoo Miika.

 Jyväskyläläinen Miika Lindén on aiemmalta ammatiltaan lähihoitaja, mutta hakeutui tietojenkäsittelyn opintoihin, koska on aina ollut teknisesti orientoitunut ja halusi kokea urallaan myös muuta kuin hoitotyötä. Varsinaisesti kiinnostus pelialaan syntyi opintojen myötä.

 ”Viime vuonna teimme opintomatkan Nordic Gameen. Siellä varsinaisesti oivalsin, että pelinteko on minun juttuni.”

 The World I see -pelin suunnittelu käynnistyi Game Labissa syksyllä 2015. Nyt visuaalinen ulkoasu ja äänimaailma alkavat olla valmiit, mutta sisältöä ja tekniikkaa hiotaan vielä”, kertoo Miika.

 JAMKin tietojenkäsittelyn tradenomit voivat erikoistua pelisuunnitteluun. www.jamk.fi/pelialalle

Jkl Game Lab on Jyväskylän yliopiston ja JAMKin yhteinen pelialan kehittämishanke. www.jklgamelab.fi

Lisätietoa:

pelisuunnittelija, opiskelija Miika Lindén, puh. 044 346 3633, miika.linden(at)gmail.com

Lehtori Mika Karhulahti, tietojenkäsittely, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, puh. 040 566 8036 mika.karhulahti(at)jamk.fi

Takaisin