jamk.fi
25.10.2016

Strateginen hyvinvoinnin johtaminen teemana 26.10.

Työhyvinvoinnin myytinmurtajat -seminaariin on ilmoittautunut 250 osallistujaa. Yritykset, jotka lähtevät mukaan myytinmurtajiksi ja kilpailukykyään parantamaan, esittelevät tuloksiaan ja niihin liittyviä innovaatioita ensi vuonna osana Suomi 100 vuotta -teemaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö, TEKES, Työterveyslaitos ja SITRA hyödyntävät JAMKin liiketoimintayksikön osaamista työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kasvattamiseksi. Mukana yhteistyöverkostossa on Aalto-yliopisto sekä yritysvaikuttajia.Prosessi käynnistyy 26.10.  Työhyvinvoinnin myytinmurtajat –tilaisuudella Helsingissä. Tilaisuuteen on ilmoittautunut 250 kehityshaluisten yritysten johtoon kuuluvaa sekä työhyvinvointipalvelujen tuottajaa.

Millaisista asioista tuottavat työpaikat syntyvät? Ovatko käsityksemme työhyvinvoinnista myyttejä, joita on aika ravistella? Työhyvinvointi on olennainen osa johtamista ja tuottavuuden kehittämistä. Sen kiinnittäminen vain henkilöstöjohtamiseen on myytti, joka pitää murtaa niin pian kuin mahdollista, sanoo kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee.  Ihmisiin panostamisen merkitystä ja vaikutuksia pohtii puheenvuorossaan OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

Työhyvinvointi nähdään helposti hyvin pehmeänä asiana. Se on taloudellinen satsaus ja aina investointipäätös, joka tuottaa hyvää niin taloudellisesti kuin yksilönkin kannalta. Investointinäkökulmasta puhuu Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula.

Aloitusseminaaria seuraa vuoden prosessi. Yritykset, jotka lähtevät mukaan myytinmurtajiksi ja kilpailukykyään parantamaan, ovat esittelevät vuoden aikana saamiaan tuloksia ja niihin liittyviä innovaatioita ensi vuonna osana Suomi 100 vuotta –teemaa.

 Työseminaarin järjestävät sosiaali- ja terveysministeriö, Tekes, Työterveyslaitos, Sitra ja Aalto-yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Seminaarin juontaa Kirsi Heikel Yleisradiosta.          

  

 

Takaisin