jamk.fi
31.3.2016

Sähkö- ja automaatiotekniikan opintoja ensimmäistä kertaa monimuotona

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutus monimuotototeutuksena. Älykkäät sähköverkot, hajautettu energiantuotanto, energiatehokkaat ratkaisut ja sähkökäyttöjen lisääntyminen mm. liikenteessä ovat tulevaisuutta ja uusille sähkö- ja automaatiotekniikan taitajille on selkeä tarve. Insinööriliiton tekemän tuoreen selvityksen mukaan tekniikan ala kouluttaa tällä hetkellä viisi prosenttia liian vähän uusia insinöörejä verrattuna tarjolla olevien työpaikkojen määrään.

– Hakijoiksi odotetaan etupäässä työssäkäyviä henkilöitä, joilla on jo kokemusta alasta. Monimuoto-opiskelu työn ohessa on toki rankkaa, joten motivaatiota ja itseohjautuvuutta tarvitaan, koulutuksesta vastaava lehtori Sirpa Hukari toteaa.

– Aikuisille suunnatusta koulutuksesta on tullut paljon kyselyitä ja se kertoo, että elinikäinen oppiminen on tätä päivää. Tarvitaan koulutuksia, jotka on vähemmän ajasta ja paikasta riippuvaisia.

Osan opinnoista voi suorittaa etänä kotoa tai työpaikalta käsin. Lähiopetuksessa pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti JAMKin laboratorioita. Pääkampukselta löytyvät esimerkiksi sähkötekniikan, rakennusautomaation, konenäön, prosessitekniikan ja robotiikan laboratoriot. Laboratorioihin on pyritty rakentamaan mahdollisimman autenttisia työelämän tarpeita vastaavia toimintoja, kuten sähköverkon suojauksiin liittyvät harjoitukset ja nykyaikaiset rakennusautomaation mittaus- ja ohjausharjoitukset.

– Vahva sähkö- ja automaatiotekniikan osaamisen yhteen kytkeminen on tulevaisuutta. Rajapinnat ovat koko ajan häilyvämpiä. Tähän tarjotaan JAMKissa hyvät valmiudet, Hukari toteaa.

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutukseen haetaan kevään yhteishaussa, joka päättyy 6.4. klo 15.00. Hakeminen tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi.

Lue lisää

Lisätietoja:
Sirpa Hukari, lehtori, 040 716 7526, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologia
Hakijapalvelut, 040 556 0409, hakijapalvelut(a)jamk.fi

 

Takaisin