jamk.fi
22.1.2016

Ruokakulttuurin kansainvälinen vaikuttaja Anna-Mari Syväniemi JAMKissa 29.1.

Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton (MTK ry) ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa pe 29.1. klo 13.15-15, Rajakatu 35, Auditorio Valjakka.

Ruoka on puhuttanut paljon viime aikoina. On puhuttu ruuan hinnasta, halpuuttamisesta, kauppaketjujen hintojen alentamisesta ja  tuottajan tilanteesta. Suomessa ruuan vähittäiskauppa on keskittynyt kahdelle suurelle ketjulle, uutta väriä kilpailuun on tuonut Lidl. Yksi esimerkki kuluttajien ja tuottajien reagointiin muuttuvassa tilanteessa ovat REKO–piirit, jotka ovat kasvattaneet suosiotaan kautta maan huimaavaa vauhtia. REKO tarkoittaa yksinkertaisuudessaan luotettava kuluttamista – siistiä, mukavaa ja reilua. Kuluttajat haluavat tietää ruuan alkuperän ja  REKO–suoramyynti mahdollistaa kuluttajan ja tuottajan kohtaamisen.

Anni-Mari Syväniemiemi, suomalaisen ruokakulttuurin valtakunnallinen ja kansainvälinen vaikuttaja, kertoo suomalaisen  ruokajärjestelmän ajankohtaisista teemoista otsikolla ’Paras ruoka tulee läheltä. Suomalaisen  ruokajärjestelmän tilanne nyt’.  Syväniemen yleisönä on aktiivisia ja asiasta kiinnostuneita JAMKin opiskelijoita. JAMK on ainoa ammattikorkeakoulu Suomessa, jossa restonomikoulutuksen ruokaopinnot suuntautuvat kestävään gastronomiaan, kestävyyden ja vastuullisuuden ymmärtämiseen ruokaketjussa ja alan liiketoiminnassa, niin paikallisella kuin globaalilla tasolla.

Roolissaan MTK:n  ruokakulttuuriasiamiehenä vuodesta 2010 Syväniemi on työskennellyt aktiivisesti suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi monella saralla: puhuen, kirjoittaen, verkostoituen ja vaikuttaen poliittiseen päätöksentekoon. Hän on työllään  edistänyt suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta ja elintarvikevientiä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Syväniemi  on tunnettu luennoitsija ja mielipidevaikuttaja alalla, ja hänen sydämenasioitaan ovat etenkin lähiruoka, puhtaat raaka-aineet, ruuanvalmistustaidot, kotitalousopetuksen asema sekä maaseudun elinvoimaisuus.

 

Lisätietoja: 
Minna Junttila , asiantuntija, 040 588 6533, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Takaisin