jamk.fi
24.10.2016

Ovatko käsityksemme työhyvinvoinnista myyttejä, joita on aika ravistella? Työhyvinvoinnin myytinmurtajat-seminaari 26.10.

On aika puhua strategisesta hyvinvoinnista, joka on tuottavaa ja tähtää innovatiivisuuteen ja kilpailukyvyn parantamiseen. Se syntyy satsaamalla inhimilliseen pääomaan johtamisessa. Ovatko käsityksemme työhyvinvoinnista myyttejä, joita on aika ravistella? Myyttejä tuuletetaan Työhyvinvoinnin myytinmurtajat -seminaarissa Helsingissä 26.10.

On aika puhua strategisesta hyvinvoinnista, joka on tuottavaa ja tähtää innovatiivisuuteen sekä kilpailukyvyn parantamiseen. Henkilöstön hyvinvointiin panostaminen kannattaa. Osaamisesta ja inspiroivasta työstä saadaan kasvua. Asiakaslähtöiset, innovatiiviset ja uudella tavalla ajattelevat yritykset menestyvät. Yritysten kyky johtaa osaamista ja ihmisiä sekä purkaa hierarkioita ovat menestyksen avaintekijöitä.

Seminaarissa kehityshaluisten yritysten johto, henkilöstöjohto ja työhyvinvointipalvelujen tuottajat pohtivat, millaiset tekijät synnyttävät tuottavia työpaikkoja. Mukana on joukko työhyvinvoinnin edelläkävijöitä, kuten Vincitin johtaja Mikko Kuitunen, Pipelifen toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää, Sick Oy:n toimitusjohtaja Ari Rämö sekä OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

Tilaisuus toimii starttina uudenlaisille kehittämispoluille. Aloitusseminaaria seuraa vuoden prosessi, jonka aikana mukaan lähtevät yritykset murtavat myyttejä ja parantavat kilpailukykyään. Seminaarin järjestävät sosiaali- ja terveysministeriö, Tekes, Työterveyslaitos, Sitra, Aalto-yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Lue lisää

Lisätietoja:
Jaana Saarisilta,  projektipäällikkö,  040 838 0417, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

 

Takaisin