jamk.fi
30.3.2016

Oppilaitosten suurtuotanto rockmusikaali Pieni Kauhukauppa huhtikuun alussa Siltasaliin

Rockmusikaali Pieni Kauhukauppa valtaa suomalaisen musiikkikampuksen Siltasalin huhtikuun alussa. Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen yhteisessä suurtuotannossa on mukana lähes 90 opiskelijaa ja opettajaa, jotka ovat ohjaaja Markku Nenosen johdolla saaneet 60-luvun alkuun sijoittuvan tarinan elämään ja hengittämään.

Jo vuonna 1960 elokuvana "Little Shop of Horrors" suosiota saanut tarina on näyttämöversiona svengaavan musiikin kera kiehtonut salintäyteisiä yleisömääriä jo pitkään. Nyt monipuolisesti puhallinsoittimilla höystettyä rock-orkesteria johtaa Kaisa Halmemies. Laulurooleissa kuullaan JAMKin pop/jazz-lauluopiskelijoita, ja orkesterin soittajat on koottu kaikista kolmesta oppilaitoksesta.

Koreografiat, lavastus sekä aikakauden tyyliä ilmentävä puvustus ja maskeeraus ovat ohjaajan, musikaaliohjausten konkarin Markku Nenosen ideoimaa. Opiskelijat ovat mieli avoimena toteuttaneet niin arkivaatteiden etsintää kirpputoreilta kuin fantasiamaisia, kasvimaailmaan sijoittuvia maskeerauksiakin. Erityisesti Jyväskylän ammattiopiston kädentaitajilla on merkittävä rooli maskeerauksen, puvustuksen, lavastuksen, graafisen suunnittelun ja esitystekniikan toteutuksessa.

Tapahtumat keskittyvät rouva Mushnikin kukkakauppaan, jonka surkeaa tilannetta kohentaakseen apulainen Seymour tuo myyntiin erikoisen kasvin. Kasvi alkaa vaatia ravinnokseen ihmisverta, ja lopulta sille ei tunnu riittävän mikään - uhreiksi joutuvat vähitellen kaikki kasvin kanssa tekemisissä olevat. Kun Seymour lopulta tajuaa ruokkineensa hirviötä, joka ei annakaan toivottua menestystä, on jo liian myöhäistä.

Pieni Kauhukauppa -musikaalin esitykset nähdään Siltasalissa, Pitkäkatu 19-21, keskiviikosta lauantaihin 6.-9.4.2016 klo 18.00 sekä sunnuntaina 10.4.2016 klo 15.00. Esitys kestää noin kaksi tuntia ja siinä on väliaika. Lippuja (9/13 €) saa Lippupalvelusta sekä tuntia ennen esityksiä ovelta.

Lisätietoja:
Kirsti Keihäsvuori, tuottaja, 040 341 5885, etunimi.sukunimi@jao.fi, Jyväskylän ammattiopisto

 

 

 

Takaisin