12.12.2016

Opiskelijat vievät joulutunnelmaa Viitakodille ja Senja-korttelin asiakkaille 14.12.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat järjestävät kaksi jouluteemaista virkistystapahtumaa ikääntyneille keskiviikkona 14.12.2016. Projektit ovat osa ensimmäisen vuoden opintoja, ja niiden tavoitteena on joulumielen tuominen päivätoimintakeskuksen ja palvelutalojen asukkaille. Samalla opiskelijat saavat kokemusta projektityöskentelystä sekä toimintakyvyiltään erilaisten vanhusten kanssa toimimisesta.

Villa Verannan ja Viitahelmen asiakkaille suunnatussa tapahtumassa leivotaan, lauletaan, jaetaan joulutarinoita sekä jumpataan. Villa Veranta on muistisairaiden päivätoimintakeskus ja Viitahelmessä asuu toimintakyvyltään eri tasoisia vanhuksia. Tutkimusten mukaan liikunta, yhteiset aktiviteetit sekä sosiaalinen kanssakäyminen parantavat muistisairaiden aivojen hyvinvointia sekä kaikkien iäkkäiden mielenterveyttä. Virkistyspäivä on suunniteltu nämä osa-alueet huomioiden.

Tapahtumaa sponsoroivat K-market kymppi, K-market forum sekä kukkakauppa Ruusupuu. Päivää varten lahjoitetaan esimerkiksi joulutorttutaikinaa, glögiä ja pöytäkukkia yleisiin tiloihin.

Kortepohjassa sijaitsevan Senja-korttelin asukkaiden hyvinvointipikkujoulut järjestetään yhteistyössä Virtaa Senjaan-projektin kanssa. Tapahtumassa on luvassa yhteislaulua, rentoa yhdessäoloa pipareiden koristelun ja lautapelien merkeissä, terveysinfoa, hauskanpitoa fysioterapeuttien touhupisteellä sekä glögiä ja pientä jouluista purtavaa.

Tapahtumaa sponsoroivat Suomen Sydänliitto ry, Prisma Seppälä, K-Supermarket Lutakko ja Tehy.

Lisätietoja:
Tuulia Aalto, puh. 0400 878 195
Riitu Rautionaho, puh. 040 563 5245
Kukkamaaria Lyly,  puh. 045 878 4321

Takaisin