jamk.fi
7.6.2016

Neljä vuodenaikaa teemana vastuullisen matkailun tapahtumassa 9.-10.6.

Vastuullisuus palveluissa puhututtaa. Sitä odotetaan nykyään myös matkailualalta. Mitä se tarkoittaa käytännössä Suomessa ja maailmalla? Aiheeseen paneudutaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa järjestettävässä kansainvälisessä vastuullisen matkailun tapahtumassa ”Responsible Tourism in Destinations”. Konferenssi pidetään suomalaisella musiikkikampuksella 9.-10.6. teemalla Neljä vuodenaikaa ja vastuullinen matkailu.

Torstaina 9.6. Ilmastonmuutosta ja sen vaikutusta matkailuun käsittelee Kaarina Tervo-Kankare Oulun yliopistosta. Terhi Hook Visit Finlandista keskittyy sesonkien ja neljän vuodenajan haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Ensimmäisen päivän päätteeksi kuullaan Manchester Metropolitan yliopiston professori Harold Goodwinin puheenvuoro. Goodwin on kansainvälisesti arvostettu vastuullisen matkailun asiantuntija. Hän on mm. perustanut kansainvälisen vastuullisen matkailun verkoston, jossa Suomikin on ollut mukana elokuusta 2015 lähtien.

Perjantaina 10.6. teemoina ovat veden eri olomuodot ja vastuullisuus. Vesistömatkailun vastuullisuutta avaa puheenvuorossaan kansainvälisesti arvostettu matkailun tutkija ja kouluttaja C. Michael Hall. Paikallista näkökulmaa ohjelmaan tuo Päivi Halinen, joka on toiminut pitkään Keski-Suomen ELY-keskuksessa. Hän käsittelee Päijänteen mahdollisuuksia kasvaa tulevaisuudessa vastuulliseksi matkailualueeksi. Yrittäjänäkökulmaa vesistömatkailuun tuo jyväskyläläinen Béla Pavelka Tavinsulka Oy:stä, Rachel Bell Ulswater Steamers –yrityksestä Englannista sekä Matti Pollari Ekokumppaneilta. Päivä päättyy professori John Swarbrooken puheenvuoroon ja sitä seuraavaan paneelikeskusteluun vastuullisen matkailun tulevaisuudesta. Keskustelijoina ovat pääpuhujien lisäksi mm. Julia Melnik Finnmatkoilta sekä Sanna Kyyrä Lapin yliopistosta.

Tapahtuma on tarkoitettu vastuullisuudesta kiinnostuneille yrityksille, tutkijoille, kouluttajille ja kehittäjille. Järjestäjinä ovat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, globaali vastuullisen matkailun verkosto, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti sekä Lahden ammattikorkeakoulu.

Katso päivien ohjelma

Lisätietoja:
Petra Blinnikka, lehtori, tapahtuman koordinaattori, 040 539 9185, etunimi.sukukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

 

Takaisin