jamk.fi
25.1.2016

Muutoksia kevään 2016 yhteishakuun

Tulevassa kevään yhteishaussa on luvassa paljon muutoksia. Alla muutamia keskeisiä kohtia. Muutoksista tiedotetaan lisää ennen hakua ja hakujen aikana.

AMK-tutkinnot

Kevään yhteishaku on  16.3. - 6.4.2016. AMK-tutkintoihin haetaan korkeakoulujen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen, yhteishaussa. Maaliskuussa haetaan suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin. 

Hakijalla on käytettävissä yksi hakulomake, jolle täytetään JAMKin englanninkieliset AMK-koulutukset 8. - 27.1.2016 ja suomenkieliset AMK-koulutukset 16.3. - 6.4.2016,  enintään yhteensä 6 hakutoivetta. Hakuajat päättyvät klo 15.00. Valituksi voi tulla ylimpään hakutoiveeseen, johon pisteet riittävät. 

Tulevassa kevään yhteishaussa on luvassa paljon muutoksia. Alla muutamia keskeisiä kohtia. Muutoksista tiedotetaan lisää ennen hakua ja hakujen aikana.

Suomenkieliset AMK-tutkinnot
Valintaperusteet:

Koulumenestyspisteitä saa vain ylioppilastutkintotodistuksesta. Ammatillisella tutkinnolla hakevat valitaan pelkän valintakokeen perusteella.  Ammatillisen perustutkinnon lisäksi nykyisin myös ammattitutkinto tulee olla valmis vasta 15.7.  Yhden korkeakoulupaikan säännös laajennetaan koskemaan kaikkea korkeakoulutusta (ei vain yhteishakua), jatkossa se koskee siis erillishakuja eli myös avoimen AMK:n väylää hakevia (60op).

Muutokset tekniikan alan päivätoteutuksessa (insinööriopinnot)

Valintakoepaikkaa ei voi valita, koe tehdään ylimmäiseksi laitetussa hakukohteessa. Valintakokeen rakenne muuttuu. Muun muassa laskimen käyttö on kielletty. Valintakokeeseen tulee ennakkomateriaali. Tästä lisätietoa myöhemmin.

Tekniikan AMK-tutkinnolla hakevat valitaan JAMKissa pelkän valintakokeen perusteella.

Muutokset sosiaali- ja terveysalalla

Sosiaali- ja terveysalalla valintakokeeseen pääsyyn ei vaikuta koulutodistus, vaan alalla on valtakunnallinen esivalintakoe 3.5.2016, johon kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. Esivalintakokeeseen tulee ennakkoaineisto. Lue lisää.

Muutokset luonnonvara-alalla

Valintakoepaikkaa ei voi valita, koe tehdään ylimmäiseksi laitetussa hakukohteessa. Valintakokeeseen kuuluu ennakkomateriaali, joka julkaistaan hakuajan alkaessa.

Muutokset matkailu- ja ravitsemisalalla

JAMKissa marata-alalla ei ole enää haastatteluja osana valintakoetta.

Muutokset YAMK-tutkinnoissa

Myös kaikki JAMKin YAMK-tutkinnot ovat haussa 16.3.-6.4.2016. Pistetyksessä otetaan huomioon vain valintakoe eli vaadittavan 36 kk työkokemuksen yli menevistä kuukausista, opinnäytetyöstä tai keskiarvosta ei saa enää pisteitä.

Lisätietoja ja valintaperusteet

 

 

 

Takaisin