jamk.fi
11.4.2016

Maatalouden terveys- ja tapaturmariskeihin voi varautua: maatilan työturvallisuuspäivä Tarvaalassa 14.4.

Maatalous on koko EU:n alueella, myös Suomessa, terveys- ja tapaturmariskien suhteen yksi vaarallisimmista toimialoista. Työsuojeluhallinnon mukaan ammattitaudeista noin 10 % syntyy maatalouden parissa, vaikka maataloudessa työskentelee vain 4 % työllisistä. Yleisiä ovat työperäiset tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä astma, nuha ja homepölykeuhkosairaus. Myös tapaturmia sattuu suhteessa työllisiin paljon.

Kevään peltotöiden lähestyessä on hyvä aika palautella mieliin maatilan työturvallisuusasioita. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila-hanke järjestää yhdessä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kanssa Maatilan työturvallisuuspäivän Saarijärven Tarvaalassa.

– Päivän aikana mieliin palautetaan rastipisteillä mm. koneturvallisuus, hätäensiapu, alkusammutus ja asianmukainen suojavarustus. Agrologiopiskelijat pitävät ympäristön näkökulmat huomioiden Vaaralliset jätteet-pistettä. Paikalla on myös kaupallisia toimijoita turvavarusteiden kera, kertoo projektipäällikkö Susanna Lahnamäki.

14.4.2016 klo 10-14 pidettävä tapahtuma on suunnattu maatilayrittäjille sekä alan opiskelijoille. Tapahtumapaikkana toimii Tarvaalan kampus osoitteessa Tuumalantie 17, 43130 Saarijärvi. Maksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Lue lisää

Lisätietoja:
Susanna Lahnamäki, projektipäällikkö, 040 725 6603 tai Amanda Vesiaho, hankeavustaja, 040 354 7400, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

Takaisin