jamk.fi
21.1.2016

Biotalousinstituutti ja kiinalainen Huaiyin Normal University aloittavat yhteistyön

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti ja kiinalainen Huaiyin Normal University (HNU) ovat tehneet kaksivuotisen sopimuksen opiskelija- ja opettajavaihdoista. Sopimuksen mukaisesti osapuolet lähettävät vuosittain enintään kymmenen opiskelijaa sekä kolme opettajaa kolmen-neljän viikon jaksoksi partnerioppilaitokseen. Nyt solmittu yhteistyösopimus on jatkumoa kaksi vuotta jatkuneelle ympäristöteknologian ja uusiutuvan energian ympärille rakentuneelle hankeyhteistyölle.

JAMKin Biotalousinstituutin johtaja Pekka Äänismaa iloitsee yhteistyön syvenemisestä:

– Yhteistyö niin yliopiston kuin Huai´anin alueen kanssa vahvistaa JAMKin ja Biotalouskampuksen asemaa biotalousalan kansainvälisenä osaajana ja kehittäjänä. Kiinassa arvostetaan suomalaista ympäristöosaamista, joten vaihto-opiskelijoiden ja opettajien liikkuminen edesauttaa myös yritysten Kiinan markkinoiden osaamista ja ymmärtämistä.

– Odotamme yhteistyön edistävän molempien osapuolten valmiuksia vedenkäsittelyyn, kiinteän jätteen biologiseen hyödyntämiseen, kattavaan maatalouden voimavarojen käyttöön sekä elintarviketurvallisuuden tutkimukseen liittyen. Opettajien vaihto edistää myös paikallista kehitystä niin taloudellisesti kuin sosiaalisesti. Näemme monenlaisia yhteistyömahdollisuuksia lähitulevaisuudessa, kertoo HNU:n vararehtori ja professori Ji Lilian.

Viime aikoina Kiinassa on kiinnitetty yhä enemmän huomiota talouskasvun mukanaan tuomien ympäristöongelmien ratkaisemiseen. Tulevan vuosikymmenen aikana Kiinasta onkin muotoutumassa maailman suurin biotalouden ja vihreän teknologian markkina-alue. Kiina on ilmoittanut investoivansa peräti 200 miljardia euroa ilmalaatua parantaviin ratkaisuihin. Viime keväänä laadittu määrätietoinen vesiensuojelun toimenpideohjelma tähtää merkittävään vedenlaadun paranemiseen ja samalla 3,9 miljoonan uuden työpaikan luomiseen ja lähes 800 miljardin euron kasvuun Kiinan bruttokansantuotteessa.

Biotalousinstituutti
Biotalouskampus

Lisätietoja:
Pekka Äänismaa, johtaja, 0400 27 9057, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti Nina Björn, kansainvälisen toiminnan päällikkö, 040 585 6791, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin