jamk.fi
7.4.2016

Kiinan ja Suomen koulutusyhteistyötä tiivistetään JAMKissa 12.4.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa pohditaan 12. huhtikuuta Kiinan ja Suomen koulutusyhteistyön kehittämiskeinoja ja tulevaisuuden näkymiä.Tavoitteena on edistää maiden välistä koulutusyhteistyötä ja koulutusvientiä Kiinan Kantonin sekä JAMKin, Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen välillä.

Jyväskylään saapuu noin 40 kiinalaista koulutusalan asiantuntijaa Guangzhousta (Kanton) ja Pekingistä. Ryhmässä on opetusalan asiantuntijoita ja opetusministeriön alaisten laitosten edustajia, jotka muun muassa suunnittelevat ja valmistelevat Kiinan koulutuspolitiikkaa. Jyväskylän lisäksi ryhmä vierailee Tampereella.

JAMK on tehnyt tiivistä yhteistyötä Tampereen oppilaitosten kanssa vuodesta 2014. Viime vuonna JAMK ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus avasivat yhdessä Guangdong Polytechnic Normal University:n kanssa kiinalais-suomalaisen oppimisinnovaatiokeskuksen Guangzhouun Kiinaan. Uusi oppimisinnovaatiokeskus edistää Suomen ja Kiinan yhteistyötä, ammatillisen korkea- sekä toisen asteen koulutuksen palvelutarjontaa ja oppimisinnovaatioiden kehittämistä. Se, kuten myös kyseinen vierailu, on osa Suomen ja Kiinan solmimaa koulutuksen Learning Garden-raamisopimusta.

Lisätietoja:
Heikki Malinen, vararehtori, 040 772 3376, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin