jamk.fi
16.5.2016

Keski-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2016-palkinto Roope Rämäselle

Keski-Suomen Vuoden Nuori yrittäjä-palkinnon on voittanut jyväskyläläinen 29 -vuotias Roope Rämänen Finnchat Oy:stä. Vuonna 2012 perustetun yrityksen toiminta koostuu verkkokauppojen ja -sivustojen livechat-palvelusta. Rämänen on opiskellut JAMKissa yrittäjyyttä.

Yhtiö on luonut perustamisensa jälkeen noin 60 pysyvää työpaikkaa Jyväskylään, jossa on lähes 3000 nuorta alle 30 -vuotiasta työtöntä. Finnchat on kansainvälistynyt rohkeasti ja lupaavasti palvelu- ja teknologiatuotteillaan. Isoin yrityksen ottama riski on ollut Saksaan toimiston avaaminen. Saksassa työskentelee tällä hetkellä 7 henkilön tiimi ja kasvunäkymät ovat hyvät.

Matkalla nollasta ensimmäiseen miljoonaan auttoi eniten hyvä perustajatiimi

– Perustajatiimissämme on itseni lisäksi Tiina Lindroos ja Samir Abbasi. Välillämme oli selkeä työnjako ja luottamus, joka mahdollisti onnistumisen. Tiina piti huolta palveluiden tuottamisesta, Samir myynnistä ja minä tuotekehityksestä sekä muista jäljelle jäävistä asioista. Miljoonan jälkeen toimintatapoja tarvitsi muuttaa paljon "yritysmäisempään" suuntaan. Huomasimme, ettei se mikä toi meidät tänne vie meitä enää seuraavalle tasolle, kertoo toimitusjohtaja Roope Rämänen. 

Yritys pyrkii karkeasti tuplaamaan liikevaihtonsa seuraavan kolmen vuoden ajan ja tekemään vuosittain 10% tuloksen. Vuodelle 2016 haetaan 3,6 miljoonan euron liikevaihtoa. Finnchatin vuoden 2015 liikevaihto oli 1,9 miljoonaa euroa. 

Innovatiivisuus, rohkeus ja nopea kasvu siivittivät voittoon 

– Finnchat on todella nopeasti kasvava nuorten yrittäjien perustama yritys, joka on uudenlaisella toiminta-ajatuksella lähtenyt rohkeasti rakentamaan ja uudistamaan verkkoympäristössä tapahtuvaa asiakaspalvelua ja liiketoimintaa yhdistämällä tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia ja asiantuntevaa henkilökohtaista asiakaspalvelua. Finnchat toimii esimerkkinä myös perinteisille kaupan alalla toimiville yrityksille, jotta nämäkin uskaltaisivat ennakkoluulottomasti uudistaa toimintaansa ja hyödyntäisivät olemassa olevaa osaamistaan sekä vahvuuksiaan asiakkaiden palvelemisessa uusissa myyntikanavissa, kerrottiin valintaperusteissa. 

Vuoden nuori yrittäjä 2016 -palkinto tullaan luovuttamaan Rämäselle valtakunnallisessa Nuorten Yrittäjien tapahtumassa GetTogetherissa, Jyväskylän Paviljongissa 20.5.2016. Tilaisuudessa julkaistaan myös valtakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä –kilpailun voittaja, johon Rämänen on myöskin ehdolla. Valtakunnallinen voittaja palkitaan 30 000 euron palkintorahalla. 

Keski-Suomen Yrittäjien kokoamaan valintaraatiin kuuluivat Fennian aluejohtaja Harri Jääskeläinen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketoimintajohtaja Pekka Jääskö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymän kehittämisjohtaja Anu Tokila sekä Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Suvi Widgren.

Vuoden nuori yrittäjä 2016 -palkinto luovutetaan Roopelle valtakunnallisessa Nuorten Yrittäjien GetTogether-tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa 20.5.2016. Samalla julistetaan myös koko valtakunnan kattavan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittaja, johon Roope on myös ehdolla.

Palkinnon tausta ja kriteerit

Lisätietoja:
Pekka Jääskö, liiketoimintajohtaja,  040 566 7856, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin