jamk.fi
8.11.2016

Keski-Suomen päässälaskumestari ratkeaa 10.11.

Osaisitko laskea 20 % alennuksen 160 euron talvitakista päässäsi? Kahdeksasluokkalaiset osaavat! Keski-Suomen päässälaskumestaria etsitään jälleen torstaina 10.11. klo 12.15 alkaen.

Paikkana on Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampus, Rajakatu 35, auditorio Valjakka, FP05. Kisaamassa on parhaimmisto Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisista.

MAOL Keski-Suomi ry ja JAMKin teknologiayksikkö järjestävät Keski-Suomen päässälaskumestarikilpailun jo 11. kertaa. Kilpailun tavoitteena on elvyttää vanha taito, perinteinen päässälasku. Päässälasku on hyvää aivojumppaa. Se auttaa hahmottamaan suuruusluokkia ja kehittää loogista ajattelua. Numeroilla laskeminen toimii myös hyvänä johdantona syvällisempiin matemaattisiin menetelmiin.

Alkukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 1 270 oppilasta 20 koulusta ympäri Keski-Suomea. Finaaliin osallistuu jokaisen koulun paras tai parhaat tasatilanteessa sekä vähintään 25 pistettä alkukilpailussa saaneet oppilaat. Ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa alkukilpailussa saavutettiin täydet pisteet. Finaalissa tehtävien ratkomiseen on aikaa 15 minuuttia ja tehtäviä on kaikkiaan 20. Vain oikealla vastauksella on merkitystä. Kilpailutilanteessa oppilaalla saa olla  mukana vain lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin. Viivoittimet ovat kiellettyjä ja kännyköiden pitää olla suljettuina.

Päivän aikana kahdeksasluokkalaiset tutustuvat myös JAMKin insinöörikoulutukseen ja sen opetuksessa käytettäviin laboratoriotiloihin. Voittaja julkaistaan n. klo 14.30.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan!

Lue lisää

Lisätietoja:
Pasi Raiskinmäki, yksikönjohtaja, 050 309 5359, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö