jamk.fi
24.5.2016

Jyväskylän kaupunginjohtaja nimesi selvityshenkilön kartoittamaan vaihtoehdot JAMKin ja JY:n yhteistyön tiivistämiseksi

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto nimesi tänään Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttusen selvittämään vaihtoehdot Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistyön merkittäväksi tiivistämiseksi. Määräaika selvityksen valmistumiselle on 31.10.2016. Rehtori Jussi Halttunen laatii selvityksen oman toimensa ohella.

Niukkeneva korkeakoulurahoitus ja korkeakoulujen välinen kilpailu pakottaa maan korkeakoulut hakemaan uusia toiminta- ja yhteistyömuotoja.

– Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto tekevät jo nykyisinkin tutkimus- ja koulutusyhteistyötä. On kuitenkin arvioitu, että yhteistyön merkittävällä tiivistämisellä on saavutettavissa selkeitä synergiahyötyjä niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin, korostaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Yhteistyön tiivistämiseksi on erilaisia vaihtoehtoja sopimuspohjaisista yhteistyömalleista aina omistusjärjestelyihin saakka. Keskusteluissa yliopiston ja ammattikorkeakoulun johdon kanssa on todettu, että vaihtoehtojen selvittämiseksi on tarkoituksenmukaista asettaa selvityshenkilö.

Lisätietoja:
Timo Koivisto,  kaupunginjohtaja, 050 3362 819, Jyväskylän kaupunki
Jussi Halttunen, rehtori, 0400 644 91, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Matti Manninen, rehtori,  0400 247 435, Jyväskylän yliopisto

Takaisin