jamk.fi
25.2.2016

Juhani Heinonen -viulukilpailu Jyväskylässä 5.–9.3.

Viulukilpailu on suunnattu Suomen musiikkioppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoille. Kilpailussa on kaksi sarjaa, 10–14-vuotiaille ja 14–22-vuotiaille.

Alkuerät käydään Jyväskylän ammattikorkeakoulun Hannikaissalissa 5.–7.3.2016. Alle 14-vuotiaiden finaali järjestetään tiistaina 8.3. klo 19.00 Hannikaissalissa, Pitkäkatu 18-22. Kapellimestarina on Kait Kenner. Liput ovelta 10 €, opiskelijat ja eläkeläiset 5 €.

Yli 14-vuotiaiden finaali on 9.3. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla. Kilpailijat valitsevat kilpailuteoksensa kolmen viulukonserton joukosta. Finaalin johtaa nuoren polven nouseva kapellimestarinimi Erkki Lasonpalo. Liput teatterin lippumyymälästä tai lippu.fi-palvelusta. 

Viulukilpailu on järjestetty vuodesta 1977 lähtien

Jyväskylässä toimineen Are-perheyhtiön toimitusjohtajan, vuorineuvos Juhani Heinosen, Jyväskylän konservatoriolle tekemien lahjoitusten pohjalta perustettiin Juhani Heinosen rahasto, jonka tuotoilla Jyväskylässä on järjestetty lahjoittajan nimeä kantava viulukilpailu vuodesta 1977 lähtien. Tämä kansallinen kilpailu on järjestetty joka kolmas vuosi ja siinä on kaksi sarjaa.

Vuodesta 2000 lähtien musiikin ammatillisen koulutuksen siirryttyä Jyväskylän ammattikorkeakouluun järjestäjät ovat olleet Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö (entinen Keski-Suomen konservatorion säätiö) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:
www.jyvaskylanmusiikkikilpailut.com
msoisaar(at)gmail.com

Jaa

Takaisin