jamk.fi
14.4.2016

JAMKin pop/jazz-opettajat musisoivat yhdessä: Better Than Anything Siltasalissa 22.4.

Perjantaina 22.4. on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kuulemaan Jyväskylän pop/jazz-musiikin kokeneita taitajia, kun JAMKin pop/jazz-opettajat kokoontuvat jälleen musisoimaan yhdessä suomalaisen musiikkikampuksen Siltasaliin, Pitkäkatu 19-21. Konsertti alkaa klo 20.

eväällä 2015 järjestettiin lähes samalla kokoonpanolla kreikkalaisen musiikin konsertti Astéria, joka oli menestys ja veti Hannikaissalin viimeistä paikkaa myöten täyteen. Tällä kertaa ammattitaitoisen bändisoiton lisäksi luvassa on vahvaa lauluosaamista, kun lavalle nousevat Kaija Kiviojan lisäksi JAMKin uudet pop/jazz-laulun opettajat Jenna Bågeberg ja Atte Kekkonen sekä vierailevana solistina todellinen konkari Marjo-Riitta Kervinen.

Nyt jo eläkepäiviään viettävää Kervistä voisi kutsua Suomen pop/jazz-lauluopetuksen äitihahmoksi ja todelliseksi pioneeriksi, sillä hän on työskennellyt laulun lehtorina 25 vuoden ajan Helsingissä Pop & Jazz Konservatoriossa sekä useita vuosia myös ammattikorkeakoulu Metropoliassa kehittäen pitkäjänteisesti pop/jazz-lauluopetuksen koulutusta.

Myös laulajana Kervisellä on vuosikymmenten kokemus monenlaisista ammattimuusikon työtehtävistä, mm. noin 2000 laulettua soolo- ja taustalauluraitaa Gramex-listalla ja useita nimekkäitä bändejä, kuten Ernos, Marjo-Riitta & Savannah, Cascade sekä lauluyhtye Fantastic Four. Hän on työskennellyt laulajana myös mm. monissa musikaaleissa Helsingin kaupunginteatterissa, television studiobändien taustakuoroissa sekä Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa. Tässä konsertissa onkin mukana laulajia "kolmessa polvessa", koska sekä Kaija Kivioja että Atte Kekkonen ovat opiskelleet Marjo-Riitta Kervisen ohjauksessa ja Jenna Bågeberg puolestaan Kaija Kiviojan ohjauksessa.

Luvassa on laulettua jazzia, lauluyhtyenumeroita sekä muuta "jalan alle" menevää hyvän mielen musiikkia muun muassa lauluyhtye Manhattan Transferin sekä Grammy-voittaja Patti Austinin repertuaarista. Yhtyeessä soittavat Ari korhonen (piano), Sami Sallinen (kitara), Jani Koskela (basso) ja Hannu Leppänen (rummut). Liput ovelta 5 euroa.

Lisätietoja:
Kaija Kivioja, pop/jazz-laulun lehtori, 050 339 8738, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikin koulutus

Takaisin