jamk.fi
9.11.2016

JAMKin opiskelijan kaukojäähdytyksen liiketoimintamalleja käsittelevä opinnäytetyö palkittiin

JAMKin insinööriopiskelija Janne Kuningas on saanut Riitta ja Jorma J. Takasen säätiön opinnäytetyöpalkinnon. Kuningas teki energia- ja ympäristötekniikan opinnäytetyönsä kaukojäähdytyksen liiketoimintamalleista Lappeenrannan Energiaverkot Oy:lle.

Opinnäytetyön tarkoituksena oli tehdä kaukojäähdytyksen liiketoimintamallin esiselvitys ja tutkia jäähdytysmarkkinapotentiaalia ja hinnoittelumallia. Työssä tarkasteltiin analyyttisesti ja monipuolisesti potentiaalisten kaukojäähdytyskohteiden tehon- ja energiantarvetta sekä tariffijärjestelmää.

– Työn tulosten perusteella voidaan luoda ja kehittää uutta liiketoimintaa sekä Suomessa että kansainvälisesti, energia- ja ympäristötekniikan lehtori Marjukka Nuutinen kertoo.

–  Parasta opinnäytetyössä oli uuden oppiminen ja uusien suhteiden luominen energia-alalla ympäri Suomea. Työtä oli mukava tehdä, kun tunsi, että toimeksiantaja saattoi siitä hyötyä. Olin otettu jo siitä, että opinnäytetyöni valittiin lähetettäväksi kilpailuun. Tämä palkinto tulikin sitten hauskana yllätyksenä, Janne Kuningas toteaa.

Riitta ja Jorma J. Takasen säätiö jakaa vuosittain opinnäytetyöpalkinnon, jota voivat tavoitella Rovaniemen, Oulun seudun, Kajaanin, Kemi-Tornion, Keski-Pohjanmaan, Jyväskylän, Seinäjoen ja Vaasan ammattikorkeakoulujen tekniikan yksiköistä valmistuvat opiskelijat opinnäytetöillään. Palkinto myönnetään vuosittain enintään kymmenelle säätiön toimialaan kuuluvalle opinnäytetyölle.

Tutustu opinnäytetyöhön

Lisätietoja:
Marjukka Nuutinen, lehtori, koulutusvastaava, 050 554 7169, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö
Janne Kuningas, opinnäytetyön tekijä, 044 259 0946, energia- ja ympäristötekniikka

Takaisin