jamk.fi
5.8.2016

JAMK kouluttaa Oulussa hankintaosaajia

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tuo ensimmäistä kertaa Ouluun täysin uudentyyppisen hankintaosaajan koulutuksen.

– Koulutus sopii henkilöille, joiden työtehtäviin kuuluu hankintojen tekeminen, johtaminen tai kehittäminen tai jolla on tarvetta laajentaa osaamista hankintojen alueella, koulutuksesta vastaava JAMKin yliopettaja Sanna Nieminen kertoo. 

– Tarve Oulun koulutukselle ilmeni, kun saimme yhteydenottoja pohjoisesta Suomesta. Opiskelu tapahtuu työn ohessa ja lähipäiviä on vuoden aikana yhteensä 14. Kahden päivän lähijaksolle osallistuminen esimerkiksi Rovaniemeltä käsin vaatisi neljä päivää töistä vapaata. Päätimme järjestää lähipäivät Oulussa, johon kokoamme pohjoisen Suomen hankintaosaajat. Tuolla alueella ei ole juurikaan hankinnan koulutusta tarjolla, Nieminen kertoo.

Kouluttajina toimivat JAMKissa hankintoja opettavat Sanna Nieminen, Minna Kervinen ja Eero Aarresola. Kouluttajilla on vankkaa alan osaamista sekä yrityselämästä että kouluttajina.

– Lisäkoulutus kannattaa ehdottomasti, koska yritykset keskittyvät ydinosaamiseensa, hankintojen osuus liikevaihdosta kasvaa ja toimittajat tekevät yhä suuremman osan yrityksen tarjoamista tuotteista ja palveluista. Hankintaosaajien rooli organisaation kilpailuedun varmistamisessa ja kehittämisessä korostuu. Hankintatoimelta vaaditaan uutta ja monipuolista osaamista, Nieminen pohtii. 

Koulutus järjestetään Oulun Technopoliksen tiloissa Peltolassa (Yrttipellontie 1) ja siihen ilmoittaudutaan JAMKin nettisivujen kautta 14.8. mennessä. Ensimmäisen osion suoritettuaan voi jatkaa Hankintaosaaja 2:een, josta saa korkeakouludiplomin.

Lue lisää

Lisätietoja:
Sanna Nieminen, yliopettaja, 040 776 5832, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologia

Takaisin