jamk.fi
10.6.2016

JAMK ja SeAMK toteuttavat yhteistyönä ainutlaatuisen biotalouden logistiikkainsinöörin koulutuksen

Jyväskylän ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut ovat solmineet yhteistyösopimuksen biotalouden logistiikkainsinöörin koulutuksen toteuttamisesta. Uusi koulutus perustuu JAMKin logistiikkainsinöörin tutkintoon, johon yhdistetään SeAMKin ja JAMKin biotalouden opintoja. Opinnoissa painottuvat biotalouden kuljetukset ja niiden erityisvaatimukset.

–  Nopeasti uusiutuviin biotalouden logistisiin tehtäviin ei ole ollut tarjolla tämän tyyppistä tutkintokoulutusta ja alalla työskentelevillä on ollut hyvin kirjava koulutustausta, koulutuksesta JAMKilla vastaava teknologian koulutus- ja  T&K-päällikkö Sami Kantanen toteaa.  

–  Nykyiset biotalouden parissa toimivat ammattilaiset tarvitsevatkin osaamisensa kehittämistä. Kehittyneen teknologian tuomien hyötyjen käyttöönottoon tarvitaan jo työssä olevien ammattilaisten täydennyskoulutusta.

Kuljetusten turvallisuuden ja toimitusvarmuuden asiantuntijuus on kasvava vahvuus JAMKin teknologiayksikön logistiikan koulutuksessa.  Uudessa toteutuksessa osaamista kehitetään ja sovelletaan edelleen biotalouden toimitusketjuihin liittyen. Tavoitteena on myös uuden mobiilin mittausteknologian ja aplikaatioiden tuominen biotalouden logistiikkaketjuun.  Opinnoissa painottuukin uuden teknologian hyödyntäminen biotalouteen liittyvissä kuljetuksissa.

Syksyllä 2017 alkava aikuisille suunnattu monimuotokoulutus toteutetaan Seinäjoella.

Lisätietoja:
Sami Kantanen, koulutus- ja T&K-päällikkö, 040 825 7405, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu,  teknologia
Jukka Pajula (lomalla 17.6.–15.8.), koulutuspäällikkö, 040 830 2369, etunimi.sukunimi@seamk.fi, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Takaisin