jamk.fi
22.8.2016

JAMK ja Keski-Suomen Keittiömestarit yhteistyöhön

Ruoan alkuperä kiinnostaa kuluttajia yhä enemmän. Tuotteille halutaan saada kasvot ja tarina, jonka vuoksi yhä useampi on valmis etsimään mieleisiä paikallistuotteita. Tähän avautuu mahdollisuus valtakunnallisena Osta tilalta! -päivänä lauantaina 10.9.2016. Tapahtuma näkyy usealla keskisuomalaisella maatilalla.

Päivän tarkoituksena on juhlistaa tuottajia ja kotimaista ruoantuotantoa ympäri Suomea. Osta tilalta!-päivänä voi tutustua lähiseudun maatiloihin, saada maistiaisia ja ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tuottajilta. Keittiömestareiden osallistuminen tapahtumaan on osa Jyväskylän ammattikorkeakoulun toteuttaman Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseutu-koulutushankkeen sopimaa yhteistyötä Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa. Sen myötä hankkeen markkinointikoulutukseen osallistuvat yrittäjät saavat oman keittiömestarin Osta tilalta!-päivänä avukseen esittelemään ja maistattamaan tilojen tuotteita.

– Yhteistyöhön oli helppo lähteä mukaan, sillä monet tuottajat ovat yhdistyksemme jäsenille tuttuja jo entuudestaan, kertoo ravintola Sohwin keittiömestari ja Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsen Kati Lemiläinen.

– On hyvä idea yhdistää keittiömestarit ja tuottajat näin. Yhteistyön pohjalta voi nousta uusia mahdollisuuksia käyttää lähituottajien raaka-aineita ammattikeittiöissä.

Osta tilalta! -päivään on tällä hetkellä ilmoittautunut Keski-Suomesta seitsemän tilaa, ja määrä kasvaa koko ajan. Ostatilalta.fi-sivustolla voi ilmoittaa oman tilansa päivään ja katsoa myös, mitkä tuottajat ovat jo lähteneet mukaan. Kuluttajat voivat tämän avulla suunnitella esimerkiksi sadonkorjuun rengasmatkan. Monet tuottajat tarjoavat raaka-aineita kuluttajille myös ympäri vuoden. Nämä paikalliset elintarvikeyritykset löytyvät helposti valtakunnallisen aitojamakuja.fi-palvelun avulla.

 

Lue lisää

Lisätietoja:
Niina Rantakari, koulutushankkeen projektipäällikkö, 040 621 3186, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Takaisin