jamk.fi
9.5.2016

Hyvinvointialan opiskelijat tarjoavat terveys- ja seksuaalivalistusta turvapaikanhakijoille

Jyväskylän ammattikorkeakoulun sairaanhoitaja- ja kätilöopiskelijat ja Lähi-Idän kulttuurien edustajat kohtaavat Joutsassa toukokuussa. Joutsan vastaanottokeskuksen asukkaat saavat terveydenhoito- ja sosiaalialaan kuuluvaa terveys- ja seksuaalivalistusta, jonka puute on noteraattu valtakunnallisesti merkittäväksi ongelmaksi.

Tänään klo 13.00 aiheena on terveys- ja seksuaalivalistus ja perjantaina 13.5. klo 13.00 käsitellään infektioiden ehkäisyä ja suu- ja käsihygieniaa. Maailmalla on monta käsitystä puhtaasta elämästä, jätehuollosta ja etenkin terveydenhuollosta.

– Turvapaikanhakijana meille saapuneiden kulttuurien edustajilla on kullakin oman maansa tavat, uskomukset ja rajoitukset. Suomessa heidän on kuitenkin määrä elää enemmän täkäläisillä tavoilla ja tietää miksi me käyttäydymme joissain tilanteissa heidän näkökannaltaan ehkä oudosti, JAMKin opiskelja Satu Vihervirta sanoo.

– Kulttuurien moninaisuus on rikkaus, mutta maassa maan tavalla. Monta rajoitusta ja vapautta, ongelmaa ja ratkaisua selviää varmasti nyt Joutsassa asuville turvapaikanhakijoille.

Tapahtumaa on sponsoroinut Suomen Punainen Risti ja opiskelijat tekevät oman osuutensa vapaaehtoisina ja palkatta, osana opintojaan.

Lisätietoja: 
Satu Vihervirta, JAMKin opiskelija, 040 183 7774, K6036@student.jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin