jamk.fi
23.2.2016

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on ainoa urheilutradenomikouluttaja Suomessa. JAMK on houkutellut myös useita tamperelaistaustaisia urheilijoita.

Tampereelta kotoisin oleva Honsun koripalloilija Miikka Marttinen opiskelee JAMKissa tradenomiksi ja erikoistuu urheiluliiketoimintaan. Jyväskylässä hän on nyt toista vuotta. Urheilukärki kiinnosti heti. Ohjelma mahdollistaa treenaamisen ja opintojen yhdistämisen joustavasti.  

– Olemme tutustuneet muun muassa markkinointiin urheiluseuroissa -ja tapahtumissa. Myös Honsun taloushallinto on tullut tutuksi, Marttinen kertoo.

Opintojen sisällöt räätälöidään urheilijan mukaan.

– On luonnollista, että heidän aikataulunsa vaihtelevat. Opintoja voi suorittaa ja myös tenttiä verkossa, lehtori Aila Ahonen kertoo. 

– Koulutuksen suosio ei ihmetytä, sillä Keski-Suomen Urheiluakatemia toimii aktiivisena yhteistyökumppaninamme ja urheilijoilla on hyvä tukiverkosto. Myös suorituspaikat ovat Jyväskylässä erittäin hyvällä tasolla.

Urheiluakatemia tarjoaa urheilijalle huippu-urheilun ja opiskelun yhdistämisen lisäksi hyvät harjoitteluolosuhteet, tukipalvelut sekä valmennuksen.

Joka vuosi JAMKin ryhmään valitaan viitisentoista motivoitunutta, englanninkielentaitoista opiskelijaa. Perusopintojen tulee olla valmiit. Opintojen aikana tutustutaan esimerkiksi urheilubisneksessä toimiviin organisaatioihin sekä urheilutapahtumiin. Opiskeltavia aiheita ovat mm. urheilumarkkinointi, urheilujohtaminen, tapahtumien tuotteistaminen sekä urheilutalouden erityispiirteet.  

Myös Tampereen Ilveksessä pelaava Antto Hilska opiskelee JAMKissa.

– Treenikertoja on viikossa 7-8 ja joinain päivinä treenataan kahdesti. Pelejä on pääsääntöisesti viikonloppuisin. Päälle tulee vielä omalla ajalla tehtävä kehonhuolto. Opinnot rakentuvat sitten harjoittelun ympärille. Pyrin tekemään koulujuttuja treenien välissä sekä niinä päivinä, jolloin harjoittelemme vain kerran, Hilska kertoo.

Bussimatkat vieraspeleihin ovat hyvä paikka keskittyä pänttäämiseen.

– Opiskelujen istuttaminen pelaamisen oheen vaatii paljon suunnittelua ja sekä kurinalaisuutta toteuttaa tahtia. Tähän asti opiskelut ovat sujuneet hyvin, paljolti sen ansiosta, että JAMKin verkko-opintotarjonta on laajaa sekä opettajien kanssa pystyy joustavasti sopimaan kurssien suorittamisesta. Oma aktiivisuus ratkaisee paljon, Hilska pohtii.

– Tavoitteena minulla on, että teen pitkän uran jalkapalloilijana. Mielestäni on kuitenkin hyvä opiskella samaan aikaan, sillä se tuo vastapainoa pelaamiseen sekä sillä saa ajatukset muualle. Opiskelemalla myös valmistan itseäni jalkapallouran jälkeiseen elämään, mikä ei toivottavasti tule eteen vielä pitkään aikaan. 

JAMKin liiketalouden opintoihin haetaan kevään yhteishaussa 16.3.-6.4.2016 osoitteessa opintopolku.fi.

Lue lisää

Miikka Marttinen kertoo omin sanoin opiskelusta JAMKissa

Lisätietoja:
Aila Ahonen, lehtori, 050 592 1143, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö
Miikka Marttinen, JAMKin opiskelja,  Honsun pelaaja, 0400 63 2110
Antto Hilska, JAMKin opiskelija, Ilveksen pelaaja, 044 515 1144

Takaisin