jamk.fi
4.4.2016

Tuleva eSport Coaching tarjoaa valmennustaitoja kilpapelaajille

Uusi eSport Coaching -opintojakso tarjoaa tulevaisuudessa kilpapelaajille valmennustaitoja. Elektronisen urheilun valmentaja eli eSport Coach valmentaa aktiivisia pelaajia, jotka pelaavat tiiminä verkossa toisia tiimejä vastaan.

Elektroninen urheilu eli eSport on kasvava business. Pelimarkkinoilla tarvitaan ammattimaisempaa osaamista, ja pelitiimien tulee kehittyä. Tähän tarpeeseen vastaa JAMKin tuleva eSport Coaching –opintojakso.

Elektronisen urheilun valmentaja eli eSport Coach valmentaa aktiivisia pelaajia, jotka pelaavat tiiminä verkossa toisia tiimejä vastaan.

”Jalkapallojoukkue, jolla ei ole valmentajaa, ei kehity eikä menesty. Tässä on kyse samasta asiasta”, valottaa lehtori Niko Kiviaho tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta.

 eSport –valmennus kattaa samantapaisia asioita kuin perinteisen urheilun valmennus. Kurssia suunnittelemassa ja myös toteuttamassa on monipuolinen asiantuntijajoukko ravitsemuksen, fysiologian, psykologian ja pelivalmennuksen osaajia.

 ”Myös pelistatistiikan ja suoritusten analysointi kuuluu koulutukseemme”, kertoo Kiviaho.

 Valmennuskoulutukseen osallistuminen edellyttää, että osallistujalla on pelitiimi. Kurssin aikana tehtävät harjoitukset tehdään omaa tiimiä koskien, ja samalla valmennetaan omaa tiimiä entistä paremmaksi.

Opinnot ovat englanninkieliset ja niihin voi osallistua verkossa mistä päin maailmaa hyvänsä.

 Toistaiseksi Suomessa ainoastaan Vierumäen urheiluopisto tarjoaa elektronisen urheilun valmentajakoulutusta. JAMKin 5 opintopisteen opintojaksolle voivat osallistua JAMKin opiskelijat sekä avoimen ammattikorkeakoulun kautta myös muut asiasta kiinnostuneet, pelitiimissä olevat henkilöt. Haku koulutukseen avataan marraskuussa ja koulutus starttaa keväällä 2017.

JAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksessa voi erikoistua pelialaan. Haku tietojenkäsittelyn koulutukseen on parhaillaan käynnissä, ja päättyy keskiviikkona 6.4. klo 15.00. Lue lisää.

JAMK järjestää kesäkuussa kolmipäiväisen pelikurssin koululaisille, lue lisää

JAMK on mukana ESR-rahoitteisessa pelialan koulutushankkeessa, Jyväskylä Game Lab. Lue lisää

Lisätietoja lehtori Niko Kiviaho, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Takaisin