jamk.fi
17.2.2015

Yli 150 ilmoittautunut JAMKin aikuiskoulutusiltaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella järjestetään Uralla eteenpäin -aikuiskoulutusilta to 19.2. klo 15–18. Kiinnostus on ollut jo ennakkoon kovaa, iltaan on ilmoittautunut yli 150 uudesta urasta tai muuten vain muutoksesta haaveilevaa.

– Nykyisen työelämän hektisyys tai epävarmuus jo olevasta työpaikasta ovat varmasti seikkoja, jotka mietityttävät nyt monia, JAMKin opintotukineuvoja Irja Keralampi miettii.

– Myös yritysten kansainvälistymisen ja toimenkuvien muuttumisen myötä on tarvetta löytää uusia keinoja tietojen päivitykseen.

Suurinta osaa aikuisopiskeluasioita pohtivista mietityttävät tukiasiat. Kuinka pärjään, jos irtisanoudun työstäni ja heittäydyn opiskelijaksi? Voinko saada tukea, vaikka saisin palkkaa? Kannattaako opiskelu, jos jään työttömäksi?

Vaihtoehtoja on useita, ja niistä kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa.  

– Työn ohessa opiskeleva voi saada Kelan opintotukea, tämä edellyttää sitä, että tuellisilta kuukausilta ansaitsee enintään 660 euroa, Keralampi muistuttaa.

– Työtön taas voi opiskella esimerkiksi TE-toimiston päätöksellä omaehtoisella kouluttautumistuella, joka korvaa työttömyystuen. Tämä koskee 25 vuotta täyttäneitä työttömiä työnhakijoita. Työtön voi opiskella myös sivutoimisesti eli alle viisi opintopistettä kuukaudessa menettämättä työttömyyskorvausta.

Muita väyliä tuen hakuun ovat mm. koulutusrahaston aikuiskoulutustuki, jota voi saada, jos on jäänyt palkattomalle opintovapaalle vakituisesta työpaikasta ja TE-toimiston omaehtoisen kouluttautumisen tuki 25 vuotta täyttäneille. Kelan ateria- ja opintotuki ilahduttavat kokoaikaista tutkinto-opiskelijaa iästä riippumatta.

JAMKin aikuiskoulutusilta pidetään 19.2. pääkampuksen (Rajakatu 35) Kasvosalissa, C119.

Ohjelma

Lisätietoja:
Leena Suomi, markkinointisuunnittelija, 040 539 8873, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä  Irja Keralampi, opintotukineuvoja, 040 848 8605, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Avainsanat

Jaa

Takaisin