jamk.fi
28.4.2015

Toimintaterapeutti tukee itsenäistä selviytymistä

Jyväskylässä on järjestetty toimintaterapeuttikoulutusta 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimintaterapeuttiopiskelijat järjestävät Hei mä TOImin! -seminaarin Dynamon kampuksella 4.-5.5.2015.

Seminaari kokoaa yhteen eri aloilla työskenteleviä toimintaterapeutteja ja alan opiskelijoita kuulemaan muistoja koulutuksen alkutaipaleelta ja kurkistamaan alan tulevaisuudennäkymiin. Seminaaripäiviin ovat tervetulleita kaikki toimintaterapiasta kiinnostuneet.

Seminaarin yhteydessä 4.5. järjestetään toimintaterapeuttikoulutuksen 25-vuotisjuhla. Iltajuhlan pääesiintyjäksi saapuu ”Häivähdyksiä – Erityinen elämäni” -kirjan kirjoittaja Marja Korhonen.

– Minähän ihan kuihdun käppyräksi, jos en saa olla suuna päänä toimimassa, omilla kyvyilläni, neliraajahalvaantunut Marja Korhonen kertoo.

Suomessa toimintaterapeutteja on noin 2700. Toimintaterapeutti on kuntoutusalan ammattilainen, joka yhdessä asiakkaan kanssa etsii ratkaisuja arkielämän haasteisiin. Toimintaterapeutit työllistyvät sekä julkiselle että yksityiselle sektorille, ja heitä tapaa kaikenikäisten asiakkaiden parista mm. erikoissairaanhoidossa, mielenterveystyössä, kouluissa ja kuntoutuskeskuksissa.

JAMK sai kevään 2015 yhteishakuun 20 uutta toimintaterapeuttikoulutuksen aloituspaikkaa aiemman 40 lisäksi. Toimintaterapiaa voi ensi syksystä lähtien opiskella sekä päivä- että monimuotokoulutuksessa. Toimintaterapian monimuotokoulutus oli yksi JAMKin suosituimmista hakukohteista tänä keväänä.

Toimintaterapialla on paljon tarjottavaa nyky-yhteiskunnan haasteisiin, sillä sen avulla edistetään yksilöiden ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksia. Muihin pohjoismaihin verrattuna toimintaterapeuttien määrä Suomessa on alhainen ja toimintaterapeutteja tarvittaisiin lisää.

Lue lisää

Lisätietoja:
Miia Holm, toimintaterapeuttiopiskelija, 050 495 4622, etunimi.sukunimi@student.jamk.fi sekä Suvi Salminen, koordinaattori, toimintaterapeutti, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

 

Takaisin