jamk.fi
3.11.2015

Tietoverkkoturvallisuuden pariin haetaan uusia osaajia

Tietoverkkoturvallisuuden ja teollisen internetin ala on uusi ja kasvava alue tieto- ja viestintäteknologiassa.

Digitalisaation nopea eteneminen on tuottanut tarpeen saada uusia osaajia tieto- ja viestintätekniikan alalle. ICT:n osuuden kasvu yrityksien uusissa liiketoimintaketjuissa kasvaa merkittävästi. Tämä kasvu kohdistuu mm tietoverkkojen turvallisuuteen ja ”kaiken internetiin” (internet of things),  jota usein käsitellään myös termillä teollinen internet.

JAMKissa toteutetaan tietoverkkoturvallisuuden ja teollisen internetin muuntokoulutus. Koulutus alkaa vuoden 2016 alussa ja se suoritetaan monimuoto-opintoina.

– Vastaavaa muuntokoulutusta meillä ei ole aiemmin ollut. Hakukelpoisuus täyttyy, kun taustalla on korkeakouluopintoja 120 opintopistettä. Koulutuksella on myös opetusministeriön rahoitus, mikä on poikkeuksellista aiempaan verraten, JAMKin IT-instituutin johtaja Jarmo Siltanen kertoo.

– Koulutusta lähdettiin hakemaan ministeriön julkisuudessakin esittämien toiveiden pohjalta: digitalisaation myötä teollisen internetin ja tietoturvallisuuden osaajia ei ole Suomessa tarpeeksi.

Teollisuuden järjestelmät ja laitteet on nykyisin kytketty internettiin ja niiden tietoturvallisuuden tulee olla kunnossa. Aihealue pitää siis varsin laajasti sisällään myös kyberturvallisuuden. Sovelluskohteita löytyy kaikilta yhteiskunnan osa-alueilta, kuten maataloudesta, lääketieteestä, energian tuotannosta ja logistiikasta.

– Nyky-yhteiskunnassa tieto- ja viestintätekniikka on kaikkialla, missä korostuu internetin ja sen palveluiden merkitys eri muodoissa. Tulevaisuudessa hyvin erilaiset, arkipäiväisetkin laitteet, ovat kytkettyinä nettiin. Myös erilaiset palvelut, jotka tänä päivänä toteutetaan vielä osittain tai kokonaan fyysisten palvelupisteiden kautta, siirtyvät verkkoon, Siltanen pohtii.

Hakuaika koulutukseen jatkuu 6.11. asti. Lue lisää.

Lisätietoja:
Jarmo Siltanen, johtaja, 040 716 7282, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti

Takaisin