jamk.fi
21.10.2015

TeknologiaUra tuo 1200 nuorta torstaina JAMKin pääkampukselle

TeknologiaUra 2015 -tapahtuma järjestetään torstaina 22.10.2015 klo 9–15 JAMKin pääkampuksella. Paikalle on tulossa noin 1200 15-18-vuotiasta nuorta lähialueiden kouluista.

Tilaisuus on kohdennettu erityisesti yläkoululaisille, lukiolaisille, ammattikoululaisille ja koulujen opinto-ohjaajille. Päivän tavoitteena on tutustuttaa oppilaat Keski-Suomen teknologia-alan toimijoihin ja työmahdollisuuksiin. Myös alueen oppilaitosten koulutustarjonta on laajasti esillä.

–  JAMKin teknologiayksikön väki esittelee päivän aikana laboratoriotoimintaa. Nuoret pääsevät tutustumaan muun muassa vesiprosessiin, jolla voidaan simuloida pienessä mittakaavassa esimerkiksi maidontuotannossa käytettävien säiliöiden toimintaa. Pienoismalli on palkittu alan messuilla vuoden tuotteena, teknologian markkinointikoordinaattori Tanja Minkkinen kertoo.

–  Lisäksi logistiikan liinanvetotesti havainnollistaa kuinka paljon voimaa tarvitaan kuorman sitomiseen turvallisesti. Näytillä on myös opiskelijan ohjelmoima ja rakentama Android-puhelimella toimiva robotti.

JAMKin ja Nuorkauppakamarin yhteistyössä järjestämä tapahtuma järjestetään Jyväskylässä kolmatta kertaa.

Lisätietoja:
Tanja Minkkinen, markkinointikoordinaattori, 0400 583 455, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaa

Takaisin